Διεθνή

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία: Πάνω από 20 οι νεκροί – Κατέρρευσε νοσοκομείο

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία: Πάνω από 20 οι νεκροί – Κατέρρευσε νοσοκομείο
Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία: Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 6,2 Ρίχτερ. Περίπου 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Ινδονησίας από τον ισχυρός σεισμός των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την Κελέβη. Από το “χτύπημα” του Εγκέλαδου κατέρρευσαν πολλά κτήρια, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου, ενώ τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη Ματζένε.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 26 νεκροί, όλοι στην πόλη Μαμούτζου», σημείωσε ο Αλί Ραχμάν, ο επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών. Παράλληλα, τόνισε ότι ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς. Επίσης άλλοι 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Από τον σεισμό πολλά κτίρια κατέρρευσαν. Δύο ξενοδοχεία, το κυβερνείο της επαρχίας της Δυτικής Κελέβης και ένα εμπορικό κέντρο έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, όπως αναφέρει δημοσιογράφος που ζει στην Μαμούτζου, βόρεια από το επίκεντρο. Η ινδονησιακή υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής (BMKG) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν καταγραφεί ήδη 26 μετασεισμικές δονήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments