Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Πρώτα να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια και μετά η εστίαση

Ματίνα Παγώνη: Πρώτα να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια και μετά η εστίαση
Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σε συνέντευξή της εξέφρασε τους φόβους της για ένα νέο τρίτο κύμα, που θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί το ΕΣΥ, ενώ τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιούνται πολλά τεστ.

Την ανάγκη να προχωρήσει το άνοιγμα της οικονομίας με ασφαλή βήματα τόνισε η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως δεν είναι δύσκολο η κατάσταση με την πανδημία να χειροτερεύσει γρήγορα. Αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως κατά την γνώμη της πρέπει να προηγηθεί η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ επεσήμανε πως τα σχολεία θα έπρεπε να προηγηθούν του ανοίγματος της αγοράς.

Σημείωσε ότι η υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφή για έναν καταστηματάρχη να του μείνει το χειμωνιάτικο εμπόρευμα.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως αν ξαναπιεστεί το σύστημα υγείας, οι γιατροί δε θα τα βγάλουν πέρα και δε θα έχουν τις αντοχές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι φοβάται ένα τρίτο κύμα, το οποίο βρίσκεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, λέγοντας ότι δε θα είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε για γιορτάσουμε το Πάσχα, τόνισε ότι θα υπάρχουν και τότε τα μέτρα, καθώς στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου. Τέλος, επανέλαβε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ υπογραμμίζοντας ότι όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότερους ασυμπτωματικούς θα ανακαλύπτουμε.

Βατόπουλος: «Πολιτικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων»

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι η απόφαση για σταδιακό άνοιγμα είναι πολιτική.  “Είναι πολιτική απόφαση τι θα ανοίξει. Εμείς θέλουμε οι δραστηριότητες να ανοίγουν τμηματικά. Το βασικό είναι να αποφεύγονται οι συνωστισμοί και να φοράμε μάσκα”. Και συνέχισε: “Πολιτική απόφαση ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο που έγιναν δεκτές από την επιτροπή. Το υγειονομικά ασφαλές είναι να μην ανοίξει τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό και δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία”.

Ο κ. Βατόπουλος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού: “Έχουμε δει με τα μάτια μας πόσο απρόβλεπτη είναι η κατάσταση. Έχουμε δει περιοχές να “κοκκινίζουν” ξαφνικά από ένα γεγονός, έναν αρραβώνα, μια μετακίνηση… Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να θυμόμαστε ότι το παιχνίδι μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments