Πως Να

Πώς να βράσω μακαρόνια

Πώς να βράσω μακαρόνια
Βράσιμο μακαρόνια: Όλα τα μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτο πολλών καθώς από τη μια είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να τα μαγειρέψεις και από την άλλη είναι πολύ νόστιμα ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις με κάτι άλλο, όπως το κοτόπουλο, το κρέας και ο τόνος.

Η αλήθεια είναι ότι δεν απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνουν αλλά υπάρχουν μικρά μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Αρχικά γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό. Για ένα πακέτο, λοιπόν, 500 γραμμάρια χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό.

Προσθέτουμε έπειτα αλάτι, τόσο ώστε το νερό να γίνει ελαφρώς αλμυρό. Και να θυμόμαστε ότι απαιτούνται περίπου δέκα γραμμάρια αλάτι ανά λίτρο νερού. Οι συμβουλές αναφέρουν πως είναι σημαντικό να μην παρακάμψουμε αυτό το βήμα, εκτός αν τυχόν υπάρχει οδηγία από τον προσωπικό ιατρό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Το νερό πρέπει να κοχλάζει έντονα πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά, με ανοιχτή κατσαρόλα ανακατεύοντάς τα πότε – πότε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι στο νερό για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Καλό είναι να βράσουμε τα ξερά ζυμαρικά ανάλογα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Για παράδειγμα, τα φρέσκα ζυμαρικά χρειάζονται πολύ λιγότερη ώρα.

Ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και το πάχος τους, τα διάφορα είδη ζυμαρικών έχουν διαφορετικούς χρόνους βρασμού. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για δύο ίδια είδη ζυμαρικών από διαφορετικές εταιρείες. Παίζει ρόλο η ποικιλία του σιταριού που χρησιμοποιεί κάθε εταιρεία και ο τρόπος αποξήρανσης του ζυμαρικού. Για να μην λασπώσουν, λοιπόν, τηρούμε τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Για να είμαστε απολύτως σίγουροι, δοκιμάζουμε ένα με δύο λεπτά προτού ολοκληρωθεί ο προτεινόμενος χρόνος. Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό χωριστά γιατί μπορεί να μας χρησιμεύσει στη σάλτσα. Τέλος, να αναφέρουμε πως ο χρόνος βρασμού που προτείνεται στη συσκευασία είναι για ζυμαρικά που κρατάνε στο δόντι, δηλαδή αλ ντέντε. Αν παραβράσουν, χάνουν αυτή την αίσθηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments