Ελλάδα

Πέθανε η Πένυ Σταυροπούλου

Πέθανε η Πένυ Σταυροπούλου
Πένυ Σταυροπούλου: Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός.

Μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή η Πένυ Σταυροπούλου. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ)

«Ακόμα μία μεγάλη απώλεια για την θεατρική μας οικογένεια… Από πληροφορίες συναδέλφων μαθαίνουμε ότι έφυγε από την ζωή χτυπημένη από καρκίνο η αγαπημένη μας συνάδελφος Πένυ Σταυροπούλου που τόσες ωραίες θεατρικές στιγμές μας έχουν συνδέσει.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Πένυ», έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Πηνελόπη (Πένυ) Σταυροπούλου

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο, από όπου αποφοίτησε το 1984. Η ηθοποιός ήταν μητέρα διδύμων, τα οποία απέκτησε με εξωσωματική, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Talking Heads (2019), Βασιλιάς Ληρ (2014). Η ηθοποιός είχε κάνει και ένα quest στη δημοφιλή σειρά του Mega, «Εμείς και Εμείς».

Μία από τις πιο τιμητικές στιγμές της ήταν όταν συμμετείχε ως ιέρεια σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες: σ’ εκείνους της Σεούλ και στους Χειμερινούς του Κάλγκαρι. Μάλιστα, η Πηνελόπη Σταυροπούλου είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ, βγάζοντας και ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο «Η νύχτα της Πηνελόπης».

«Είμαι στο 2% των ανθρώπων που τα κατάφεραν, μετράω δεκαπέντε χρόνια χωρίς αλκοόλ, κι έγραψα το βιβλίο γιατί το υποσχέθηκα στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που πάσχουν. Με πλησιάζουν πάρα πολλοί που είχαν ή εξακολουθούν να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι μάλιστα αρκετοί εκείνοι που με αναγνωρίζουν ως συγγραφέα κι όχι ως ηθοποιό», είχε δηλώσει παλιότερα η Πένυ Σταυροπούλου.

«Aρχισα να πίνω στα 9 μου… Μια φορά, μεθυσμένη, έβαλα τον γιό μου πάνω σε ένα καρφί γιατί νόμιζα ότι είναι λούτρινο αρκουδάκι», είχε δηλώσει η ηθοποιός. «Η κατάντια του αλκοολικού είναι απύθμενη», είχε πει η ηθοποιός σε πιο πρόσφατες δηλώσεις της, ενώ εξομολογήθηκε τον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε τον εθισμό της, δηλώνοντας 17 χρόνια «καθαρή» και «αλκοολική σε ανάρρωση».

Η πρώτη επαφή με το αλκοόλ έγινε στα 9 της χρόνια, σε γιορτή κρασιού με τον πατέρα της, ενώ συνέχισε σε πάρτι, στα 14 και τα 18 της. «Το αλκοόλ δεν μου άρεσε, είμαι από τους αλκοολικούς που δεν τους αρέσει η γεύση του. Μου άρεσε το αποτέλεσμα, που σήμαινε αντιτρομικό, αντιφοβικό, αντισεισμικό, αντί όλα…», είχε εξηγήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments