Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Πότε θα γίνουν πληρωμές

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Πότε θα γίνουν πληρωμές
Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Στο τέλος του Ιανουαρίου  αναμένεται να πληρωθεί το πρώτο κύμα των ποσών για το επίδομα για το επίδομα θέρμανσης

Εντός της εβδομάδες αναμένεται η σχετική κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλά και τα ποσά που πρόκειται να λάβουν οι δικαιούχοι. Στο τέλος του Ιανουαρίου  αναμένεται να πληρωθεί το πρώτο κύμα των ποσών για το επίδομα για το επίδομα θέρμανσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε μετά και την παράταση που δόθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα . Σύμφωνα με τον αρμόδιο  υπουργό είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και θα ακολουθήσει σχετική υπουργική απόφαση που θα ορίσει την κατανομή των πόρων που θα δοθούν σε όσους έκαναν αγορές καυσίμων Να σημειωθεί ότι το ύψος των ποσών που θα πάρουν οι δικαιούχοι είναι από από 80 έως 650 €.

Το επίδομα θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα καταβληθεί στους δικαιούχους σε δύο δόσεις ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς καυσίμων. Οσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο όταν και θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

  • Έως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020
  • Έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου

Τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν κυμαίνονται από 80 έως 650 ευρώ.Συγκεκριμένα, η τιμή του επιδόματος θέρμανσης θα εξαρτάται από τον αριθμό των ημερών που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από 15,5 βαθμούς Κελσίου, μέσα στο χρόνο, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο θα υπάρχει προσαύξηση στο επίδομα 10%.

Το επίδομα δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους:

  •  πετρέλαιο θέρμανσης
  • φυσικό αέριο
  • υγραέριο
  • καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους.

Αναμένεται πλέον η κοινή υπουργική απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments