Πολιτική

Δένδιας για 12 μίλια: «Μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας»

Δένδιας για 12 μίλια: «Μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας»
Δένδιας για 12 μίλια: Ο υπουργός Εξωτερικών παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο Νίκος Δένδιας μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα 12 μίλια στο Ιόνιο και, μάλιστα, με απόλυτη πλειοψηφία από τη Βουλή.

«Μια ιστορική στιγμή για την Πατρίδα μας: Η Ελλάδα μεγαλώνει με την ψήφιση του νομοσχεδίου για επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων, μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων και στις άλλες περιοχές της επικράτειας» τονίζει σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Δείτε τις αναρτήσεις του υπουργού Εξωτερικών

Πώς ψήφισαν τα κόμματα στη Βουλή

To νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου» υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, έλαβε 284 ψήφους «υπέρ», 16 ψήφους «παρών» και καμία ψήφο «κατά».

Το νομοσχέδιο εξασφάλισε δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, την οποία το Σύνταγμα της χώρας επιτάσσει στην περίπτωση μεταβολής στα όρια της επικράτειας. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προηγήθηκε υπέρ της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο πέλαγος τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ιστορικό το νομοσχέδιο και ιστορική τη σημερινή ημέρα διότι η Βουλή αποφασίζει την αύξηση, με ειρηνικά μέσα, της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και γιατί, για πρώτη φορά, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, σε ένα σημαντικό κομμάτι του θαλάσσιου χώρου της. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο είναι η βάση για τη διεύρυνση του κλίματος εθνικής ομοψυχίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments