Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της αγοράς ή οριστικά λουκέτα

Νάσος Ηλιόπουλος: Ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της αγοράς ή οριστικά λουκέτα
Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση διαρρέει την περικοπή ακόμα και των ανεπαρκών μέτρων ενίσχυσης με πρόσχημα το άνοιγμα της αγοράς» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ουσιαστική ενίσχυση της αγοράς ζητά με ανακοίνωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος προειδοποιώντας ότι πολλές επιχειρήσεις απειλούνται με κλείσιμο. Ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην θέσπιση των τεσσάρων μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 9 δις μόνο τον τελευταίο χρόνο. Αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης, τα λουκέτα σύντομα θα είναι οριστικά και οι χιλιάδες απολύσεις νέα ζοφερή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση, αφού αρνήθηκε την ουσιαστική στήριξη με αποτέλεσμα την έκρηξη της ύφεσης, τώρα διαρρέει την περικοπή ακόμα και των ανεπαρκών μέτρων ενίσχυσης με πρόσχημα το άνοιγμα της αγοράς. Αντί να αποσύρεται ανέμελη, οφείλει σήμερα κιόλας να πάρει μέτρα για να αποτρέψει την καταστροφή. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά προϋπόθεση επιβίωσης.

  • Να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.
  • Να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown.
  • Να προχωρήσει σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη για διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής.
  • Να αποσύρει τον πτωχευτικό νόμο, ο οποίος το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας την πρώτη μέρα ανοίγματος της αγοράς

«Σήμερα (18 / 1) που το λιανεμπόριο άνοιξε, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παρά τη δραματικά μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών, είμαι βέβαιος πως θα δοθεί μία ανάσα στην αγορά.

Ξέρω ότι σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι πήγαν μετά από καιρό στη δουλειά τους σε καθεστώς ανασφάλειας για το αύριο. Ότι χιλιάδες καταστηματάρχες ψάχνουν από το πρωί «σωσίβιο» από τα χρέη και τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί.

Για αυτό και η απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αποτελεί τη μεγάλη τροχοπέδη της επόμενης μέρας.

Διότι, δεν αρκεί να βγουν πρόσκαιρα τα λουκέτα. Αν δεν παρθούν έστω και τώρα, έστω και με καθυστέρηση, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης, τα λουκέτα θα είναι οριστικά την επόμενη φορά και χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο. svg%3E

Το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα να αφουγκραστεί την ανασφάλεια εργαζομένων και επιχειρήσεων και να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments