Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: «Αδιανόητο το κούρεμα ακόμη και αυτών των ελλιπών μέτρων στήριξης»

Αλέξης Χαρίτσης: «Αδιανόητο το κούρεμα ακόμη και αυτών των ελλιπών μέτρων στήριξης»
Αλέξης Χαρίτσης: Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αδιανόητο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κούρεμα των μέτρων στήριξης.

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για «μετατροπή της μη επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιστρεπτέα», «κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η οικονομία» αλλά και «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην κρίση, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης των 120 δόσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλάμβανε και πρόβλεψη διαγραφής μέρους του αρχικού κεφαλαίου».

Ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι «οι προτάσεις μας είναι απολύτως ρεαλιστικές, καθώς η χώρα μας διαθέτει πρωτοφανείς δυνατότητες, που ουδέποτε είχε στο παρελθόν» όπως «η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών», «η ρύθμιση του χρέους έως το 2030 και το μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», «η ένεση ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ» και «η πρωτοφανής ευελιξία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

«Αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες σήμερα για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα στήριξης, προωθεί διαρροές για «κούρεμα» ακόμη και αυτών των ελλιπών της μέτρων τον Φεβρουάριο» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, προειδοποιώντας ότι «με αυτήν την πολιτική σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κατακρήμνιση του εισοδήματος επιχειρήσεων και ιδιωτών, διάλυση των εσόδων του κράτους και εκτίναξη του χρέους».

«Τότε είναι που θα βρεθούμε σε κίνδυνο μνημονίου, και όχι εφαρμόζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες μας απομακρύνουν από την κρίση» επισήμανε. «Αντί να τεστάρει με διαρροές τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, η κυβέρνηση πρέπει, έστω και τώρα, να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία, που δοκιμάζονται σκληρά από την πρωτοφανή κρίση» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments