Οικονομία

534 ευρώ: Που και μέχρι πότε οι αιτήσεις για τα ξενοδοχεία

534 ευρώ: Που και μέχρι πότε οι αιτήσεις για τα ξενοδοχεία
534 ευρώ: Αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ θα λάβουν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ θα λάβουν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Συγκεκριμένα, μέχρι και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 έχουν τη δυνατότητα για υποβολή δήλωσης οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Το μέτρο αφορά όσους εργαζομένους τέθηκαν σε αναστολή εργασίας εντός του 2020.

Σημειώστε ότι, τα χρήματα για το χρονικό διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων για το έτος 2020, καταβάλλεται στον εργοδότη, για κάθε εργαζόμενο με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, αποζημίωση αποδοχών αδείας που ανέρχεται σε 2/25 επί της μηνιαίας αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, για κάθε μήνα αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.Όσο για τους εργαζομένους με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται κατ’ αναλογία των ημερών εργασίας τους.

Τι πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις –εργοδότες υποχρεούνται να δηλώσουν στο ειδικό έντυπο ότι:

  • Ανήκουν στον ΚΑΔ 5510
  • Αν η επιχείρησή τους έκλεισε εντός του Μαρτίου 2020 με κρατική εντολή και αν επαναλειτούργησε εντός του Ιουνίου 2020
  • Αν η επιχείρησή τους συνέχισε τη λειτουργία της καθώς αυτή κρίθηκε αναγκαία για ειδικούς λόγους και επετράπη κατ΄ εξαίρεση
  • Αν έκαναν χρήση της δυνατότητας που παρέχεται από την κείμενη νομοθεσία περί μεταφοράς του συνόλου ή του υπολοίπου των δικαιούμενων ημερών της ετήσιας κανονικής άδειας του 2020 έως και την 30η Ιουνίου 2021, για εργαζομένους τους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου που τέθηκε σε αναστολή από τον Μάρτιο του 2020 και συνέχισε να τελεί σε αναστολή αδιάλειπτα ή κατά διαστήματα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.
  • Ότι απέδωσαν στους εργαζόμενους για τους οποίους δεν έκαναν χρήση της ως άνω δυνατότητας τις αποδοχές αδείας (επί του ονομαστικού μισθού τους για το έτος 2020) σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  • Τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ)

Στο ειδικό έντυπο «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ, ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗΣ-ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ  ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2020» προστίθεται ως παράρτημα στην απόφαση «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)».

Δείτε τα έντυπα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments