Κόσμος

ΠΟΥ κορωνοϊός: Οι ειδικοί του Οργανισμού δεν είναι σίγουροι αν ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα

ΠΟΥ κορωνοϊός: Οι ειδικοί του Οργανισμού δεν είναι σίγουροι αν ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα
ΠΟΥ κορωνοϊός: Οι ειδικοί του Οργανισμού έχουν πάει στην Κίνα από τις 14 Ιανουαρίου, αλλά ακόμα είναι στα πρώτα στάδια των ερευνών τους.

Η αποστολή των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στις 14 Ιανουαρίου στην Κίνα, αλλά ακόμα είναι νωρίς να ανακοινωθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα, ακόμα και για το αν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού από την ασιατική χώρα.

«Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Είναι σαφώς υπερβολικά νωρίς για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ο ιός αυτός, αν ήταν στην Κίνα ή εκτός Κίνας» δήλωσε ο διευθυντής που είναι αρμόδιος για θέματα έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στον Παγκόσμιο Οργανισμό, Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

«Υπάρχουν διαφορετικές (…) επιστημονικές παρατηρήσεις σε διαφορετικά μέρη του κόσμου», σημείωσε ο ίδιος. «Είναι ένα μεγάλο αίνιγμα και δεν μπορούμε να έχουμε μια συνολική εικόνα κοιτάζοντας ένα από τα 10.000 κομμάτια ενός παζλ», πρόσθεσε.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έφτασε στις 14 Ιανουαρίου στη Γουχάν για να ερευνήσει για την πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού, τα πρώτα κρούσματα του οποίου εντοπίστηκαν στα τέλη του 2019 σε αυτήν την πόλη στην κεντρική Κίνα.

Τα μέλη της αποστολής αυτής του ΠΟΥ πήγαν αμέσως μετά την άφιξή τους σε ένα ξενοδοχείο για να τηρήσουν καραντίνα δύο εβδομάδων. Από τότε εργάζονται εξ αποστάσεως και μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της καραντίνας τους αναμένεται ότι θα μπορούν να επισκεφθούν μέρη και να συναντήσουν τις κινεζικές επαφές τους έτσι ώστε να έχουν και καλύτερη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και σήμερα στην ασιατική χώρα.

Επιμένει η Κίνα ότι ο ιός εμφανίστηκε εκτός των συνόρων της

Η Κίνα έχει πολλές φορές αφήσει να εννοηθεί ότι ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε εκτός των συνόρων της. Ο SARS-CoV-2 έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα τον θάνατο περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο και έχει προσβάλλει δεκάδες εκατομμύρια, ενώ έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

«Η ομάδα μας βρίσκεται εκεί, η συνεργασία με τους Κινέζους συναδέλφους μας είναι καλή. Εξετάζουμε τα δεδομένα» πρόσθεσε ο Ράιαν. «Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, όμως έχουμε την αίσθηση ότι προοδεύουμε λίγο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας και του μέλλοντος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments