Οικονομία

Αναστολή εργασίας: Πότε οι πληρωμές των δικαιούχων για τον Ιανουάριο – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Αναστολή εργασίας: Πότε οι πληρωμές των δικαιούχων για τον Ιανουάριο – Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Αναστολή εργασίας: Η προθεσμία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου.

Ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου η υποβολή δηλώσεων από εργοδότες και εργαζόμενους για τις αναστολές συμβάσεων Ιανουαρίου 2021 που αφορούν την πληρωμή για το επίδομα 534 ευρώ.

Η προθεσμία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου.

Πότε οι πληρωμές

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (534 ευρώ) για τον μήνα Ιανουάριο αναμένεται να πληρωθούν το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου και θα υπολογιστούν με βάση τα 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής.

Οι δηλώσεις των αναστολών του Δεκεμβρίου στην «Εργάνη», που είναι διαδικασία απαραίτητη ώστε να πληρωθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ξεκίνησαν από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Δώρο Χριστουγέννων

Όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή και το Δεκέμβριο αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους για το Δώρο Χριστουγέννων που θα αφορά το μήνα Δεκέμβριο 2020.

Δηλώσεις καλλιτεχνών

Στο μεταξύ, την ίδια περίοδο, δηλαδή έως και 31 Ιανουαρίου 2021 θα υποβάλλονται και οι μονομερείς δηλώσεις αναστολών από τους καλλιτέχνες που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ ανά μήνα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Επί των 534 ευρώ παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα στο σύστημα «Εργάνη» έως και 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο την περίοδο 19/1 – 31/1.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.
  • Για την καταβολή της αποζημίωσης, οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη. Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments