Αθλητισμός

Νταντσένκο ΑΕΚ: Ίσως και τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Ουκρανός δεξιός μπακ

Νταντσένκο ΑΕΚ: Ίσως και τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Ουκρανός δεξιός μπακ
Νταντσένκο ΑΕΚ: Ο Παναγιώτης Κονέ τον έχει ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλες λύσεις.

Η ΑΕΚ, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Όλεγκ Νταντσένκο. Ίσως, ο Ουκρανός δεξιός μπακ να φτάσει ακόμα και αύριο στην Αθήνα για να περάσει από τα ιατρικά τεστ και έπειτα να ανακοινωθεί από την Ένωση.

Όπως ανέφερε χθες στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Τσακίρης, ο παίκτης, που αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της άμυνας, είναι ο παίκτης που ξεχώρισε ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης Παναγιώτης Κονέ. Ο 26χρονος άσος ανήκει στην Ρούμπιν Καζάν και αγωνίζεται ως δανεικός στην Ούφα, από την οποία το καλοκαίρι η ΑΕΚ πήρε τον Ιονούτς Νεντελτσιάρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση του Νταντσένκο είναι αρκετά προχωρημένη και δεν αποκλείεται και αύριο να έρθει στην Αθήνα, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές/εργομετρικές εξετάσεις και να υπογράψει τον δανεισμό του.

Ο παίκτης μπορεί να έρχεται ως δανεικός, όμως θα τοποθετηθεί μία προσιτή οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, ώστε αν ο «Δικέφαλος» μείνει ικανοποιημένος με την απόδοσή του να την ενεργοποιήσει και να τον κρατήσει με νέο συμβόλαιο. Ο 26χρονος έρχεται με πολύ καλές συστάσεις στην Αθήνα.

Τη φετινή σεζόν ο Όλεγκ Νταντσένκο έχει 18 συμμετοχές με 5 ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ σε σχετική ψηφοφορία της ομάδας του είχε αναδειχθεί ο καλύτερος αμυντικός της.

Δείτε τον εν δράσει

Μερικά λόγια για το «ουκρανικό τανκ»

Ο 26χρονος Ουκρανός δεξιός μπακ ανήκει από το 2019 στην Ρουμπίν Καζάν, η οποία ξόδεψε 1 εκατομμύριο ευρώ αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή από τη Σαχτάρ, για τέσσερα χρόνια. Πέρσι στη Ρούμπιν αποτελούσε τη βασική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο προς το τέλος της σεζόν έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα.

Ο Νταντσένκο αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Μέταλουργκ Ζαπορίζια (στην πόλη που γεννήθηκε) και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη Ντιναμό Κμελνίτσκι. Το 2012 πήρε μεταγραφή στην Τσερνομόρετς και παρέμεινε στην Οδησσό για τέσσερα χρόνια. Το 2016 έκανε το άλμα της καριέρας του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία ωστόσο πραγματοποίησε 12 συμμετοχές, καθώς έφευγε συνεχώς ως δανεικός μέχρι το 2019 σε Τσερνομόρετς, Ανζί και Γενισέι Κράσνογιαρσκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments