Οικονομία

Εξοικονομώ: Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις – Ανοιχτή η πλατφόρμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Εξοικονομώ: Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις – Ανοιχτή η πλατφόρμα στην Ανατολική Μακεδονία  και Θράκη
Εξοικονομώ: Ανοιχτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα του προγράμματος "Εξοικονομώ Αυτονομώ" του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανοιχτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα του προγράμματος “Εξοικονομώ Αυτονομώ” του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από σήμερα Δευτέρα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα αιτήσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες έχουν ως εξής:

  • Στις 27 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις στη Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας
  • Στις 29 Ιανουαρίου αρχίζει η υποβολή στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Την 1η Φεβρουαρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις στη Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Στις 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιείται υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια

Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων είχε μετατεθεί για δύο εβδομάδες προκειμένου να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας της πλατφόρμας και συγκεκριμένα προκειμένου να γίνουν αλλαγές που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Τι αφορά η επιδότηση Εξοικονομώ Αυτονομώ

Τα κίνητρα που παρέχει το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ συνδυάζουν επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με 100% επιδότηση επιτοκίου. Ειδικότερα:

  • Επιχορήγηση του επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων των επιλέξιμων ακινήτων σε ποσοστό έως 85% και 95% για τις λιγνιτικές περιοχές. Σημειώνεται ότι ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση Ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει το γινόμενο του 1,2 ευρώ επί το σύνολο της εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης  πρωτογενούς ενέργειας (kWh) όπως προκύπτει από το Α΄ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Ο εν λόγω περιορισμός θα ελέγχεται εκ νέου κατά την υποβολή του Β΄ Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, με βάση την πραγματικά επιτευχθείσα εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας (kWh). Δυνατότητα χορήγησης δανείου με επιδότηση επιτοκίου 100%, στη βάση σχετικού αιτήματος του Ωφελούμενου για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής.

Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός διαμορφώνεται από το άθροισμα του ανώτατου προϋπολογισμού επιλέξιμων παρεμβάσεων και του ανώτατου προϋπολογισμού λοιπών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα/διαμέρισμα ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία τύπου Α και τις 80.000 ευρώ για αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον από τους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments