Διεθνή

Kobe Bryant: Ένας χρόνος χωρίς τον Black Mamba

Kobe Bryant: Ένας χρόνος χωρίς τον Black Mamba
Kobe Bryant: Σαν σήμερα ο θρύλος του μπάσκετ πέρασε στην αιωνιότητα.

Ήταν 26 Ιανουαρίου 2020, όταν ο αθλητικός κόσμος λύγισε. Απόγευμα προς βράδυ (ώρα Ελλάδας) έρχονται οι πρώτες πληροφορίες από την Αμερική πως ο Κόμπι Μπράιαντ είναι νεκρός. Όπως και η κόρη του Τζιάνα. Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Όμως ήταν αλήθεια. Ο Black Mamba, η 13χρονη και ακόμη επτά άτομα ήταν τα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου του μπασκετμπολίστα.

Η είδηση έκανε πολύ γρήγορα το γύρο του κόσμου βυθίζοντας στο πένθος άπαντες.

Ένα χρόνο μετά στα “γιατί” δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις. Ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν ετοιμαζόταν για την πτήση με προορισμό περιοχή κοντά στο Θάουζαντ Οουκς όπου μια ομάδα μπάσκετ κοριτσιών, στην οποία μετείχε και η κόρη του Κόμπι, θα έδινε έναν αγώνα. Μισή ώρα μετά τις 8:39 (ώρα Αμερικής) το ελικόπτερο εθεάθη να κάνει κυκλικές διαδρομές στο Καλαμπάσας καθώς φέρεται να είχε χάσει τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι εννέα επιβαίνοντες.

Ποια ήταν τα θύματα:

Αναλυτικά, μεταξύ των θυμάτων ήταν ο θρυλικός μπασκετμπολίστας, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα, η συμπαίκτριά της, Αλίσα, ο προπονητής μπέιζμπολ, Τζον Αλτομπέλι και η σύζυγός του -γονείς της μικρής Αλίσα- μία βοηθός προπονητή, μία μητέρα με την κόρη της -η οποία ήταν επίσης συμπαίκτρια με την Τζιάνα- και ο πιλότος.

Ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση στο πως μια πτήση ρουτίνας κατέληξε σε τραγωδία, όπως και γιατί το ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή, όταν νωρίτερα υπήρχε ειδοποίηση να μην γίνονται πτήσεις λόγω χαμηλής ορατότητας. Ερωτήματα έχουν τεθεί και για την εμπειρία του πιλότου, αλλά και τους κανόνες ασφαλείας και αν αυτοί τηρήθηκαν. Στις 9 Φεβρουαρίου αναμένεται να βγει το πόρισμα του δυστυχήματος από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

Η επιτροπή έχει συλλέξει 1.852 σελίδες στοιχείων για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων διαλόγων, email, μηνυμάτων, φωτογραφιών, μετεωρολογικών στοιχείων και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. «Η έρευνα βάζει ένα ένα τα κομμάτια του παζλ. Είναι μία γιγάντια διαδικασία, δεν τελειώνει σε μια νύχτα. Θέλει πολύ σκάψιμο, έρευνα» αναφέρει ο Αντονι Μπρικχάουζ, πρώην ερευνητής του NTSB.

Ο ΛεΜπρον και το “αντίο”:

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πεθαίνουν σε αυτόν τον κόσμο, αλλά οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ». Με αυτά τα λόγια επέλεξε ο ΛεΜπρον Τζέιμς να αποτίσει φόρο τιμής στον φίλο του. «Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι ο χρόνος τα θεραπεύει όλα. Όσο καταστροφικό και όσο τραγικό ήταν και εξακολουθεί να είναι σε όλους μας που εμπλέκονται σε αυτό, χρειάζεται χρόνος. Όλοι έχουν τη δική τους διαδικασία θλίψης», δήλωσε ο Τζέιμς. «Όλοι καταλαβαίνουν. Ο καθένας ξεχωριστά είναι διαφορετικός και ο καθένας πρόκειται να θρηνήσει διαφορετικά με το χρόνο που θα χρειαστεί για να το αντιμετωπίσει αυτό. Ξέρετε, το μόνο που μπορείτε να κάνετε ως φίλος ή αγαπημένος ή οποιοσδήποτε άλλος, είναι να αγκαλιάσετε κάποιον όταν το χρειάζεται», συνέχισε.

«Έχω δει πολλές ομοιότητες μεταξύ του παιχνιδιού του Κόμπι (Μπράιαντ) και του Μάικλ (Τζόρνταν), αλλά εκτιμώ το παιχνίδι του Κόμπι για το παιχνίδι του Κόμπι, τον τρόπο που έπαιζε, το χειρισμό της μπάλας, τις δυνατότητες που είχε. Τον σέβομαι για το ποιος ήταν ως παίκτης και για το τι μπόρεσε να φέρει στο γήπεδο, και το γεγονός ότι μπόρεσε να πάρει μερικά πράγματα από τον Μάικλ. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να πάρουν τα πράγματα από μερικούς από τους μεγάλους και να τα εφαρμόσουν στο παιχνίδι τους και μετά να γίνουν επιτυχημένοι. Απλώς δεν μπορούν να έχουν την ικανότητα να το κάνουν ή δεν το κάνουν. Δεν έχουν τη νοοτροπία να το κάνουν. Εκείνος το έκανε και το έκανε σε υψηλό επίπεδο για πολύ, πολύ καιρό» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments