Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους
Την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων ζητάει εκ νέου η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό των συνταξιούχων.

Να δοθεί ένα ποσό, εν είδει προσωρινής σύνταξης, σε όσους δεν έχει καταβληθεί ακόμη η σύνταξή τους, προτείνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Σε δήλωσή της, κατηγορεί εν πρώτοις την κυβέρνηση ότι «εμπαίζει τους συνταξιούχους», με το επιχείρημα ότι, «οι εκκρεμείς συντάξεις φθάνουν τις 360.000 και οι προσωρινές συντάξεις αφορούν μόνο το 30% από αυτές».

Για τούτο και πρέπει «να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των συντάξεων», ζητά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Εν τω μεταξύ, όμως, προτείνει «να χορηγείται κάθε μήνα ένα ποσό σαν προσωρινή σύνταξη, σε όλους τους συνταξιούχους που εκκρεμεί η περίπτωση τους». «Είναι ένα απαραίτητο μέτρο ανακούφισής τους», υπογραμμίζει κλείνοντας τη δήλωσή της η Φ. Γεννηματά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης άσκησε χτες δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για αποτυχία στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. Μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί ομολογία αποτυχίας ο διορισμός ειδικού μάνατζερ στον ΕΦΚΑ. «Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει διορίσει εδω και ενάμιση χρόνο Διοικητή και 4 υποδιοικητές στον ΕΦΚΑ, έτσι ώστε, ανάμεσα στα άλλα, να δώσουν και τις εκκρεμείς συντάξεις. Ενάμιση χρόνο μετά, ομολογεί την αποτυχία τους και διορίζει κι αλλους να κάνουν την ιδια δουλειά».

ΚΙΝΑΛ : Εμπαιγμός η τοποθέτηση μάνατζερ στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Εμπαιγμό για τους συνταξιούχους χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης τις ανακοινώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη για την τοποθέτηση ειδικού μάνατζερ στον ΕΦΚΑ για την επίλυση του προβλήματος με τις εκκρεμείς συντάξεις. Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Εργασίας έχει ως εξής:

«Έξι μήνες μετά το φιάσκο της απονομής συντάξεων «με το πάτημα ενός κουμπιού», ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει την παράσταση «Συντάξεις με το κυάλι», επινοώντας μαζί με τον νέο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη την θέση του project manager στον e-ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις. Φτάνει πια ο εμπαιγμός των συνταξιούχων χωρίς σύνταξη με επικοινωνιακά τερτίπια! Να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις. Πράξεις όχι λόγια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments