Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Η Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Την ώρα που μειώνονται τα εισοδήματα και αυξάνονται τα χρέη, δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου, «η κυβέρνηση όχι απλώς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν αλλάζει ρότα για την ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά διά του κ. Σταϊκούρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους ερχόμενους μήνες». Προσθέτει επίσης, ότι «δια του κ. Σκυλακάκη απορρίπτει τη ρύθμιση των χρεών με κούρεμα βασικής οφειλής», για να τονίσει ότι «οι ιδεοληψίες τους έχουν καταντήσει επικίνδυνες».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στην ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Αναφέρει ειδικότερα ότι σύμφωνα με αυτή 4 στα 10 νοικοκυριά υπέστησαν σημαντική μείωση του εισοδήματός τους το 2020 και ότι τα 7 στα 10 νοικοκυριά που ζουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα είχαν μείωση εισοδήματος πάνω από 27%. Επιπλέον, αναφέρει ότι πάνω από το 35% των νοικοκυριών όχι απλώς δεν προσδοκά βελτίωση αλλά αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης και ότι 1 στα 3 λαϊκά νοικοκυριά βρίσκεται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.

Έφη Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις»

«Δουλειά της κυβέρνησης είναι να προλαμβάνει, δεν μπορεί να παραμένει αδρανής, να λέει ότι όλα τα κάνει καλά και όταν δυσκολεύουν τα πράγματα να κατεβάζει τον διακόπτη και να επιβάλλει lockdonw», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα. «Δεν στήριξε το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις, δεν προχώρησε σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, δεν προχώρησε σε δωρεάν μαζικά τεστ. Καθημερινά βιώνουμε μία νέα διάψευση των υποσχέσεων του πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Επισήμανε, ακόμα, ότι «η Νέα Δημοκρατία φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, η κοινωνία βράζει και προσπαθεί να την καταστείλει. Αντιμετωπίζει το ζήτημα της δημόσιας υγείας ως ζήτημα δημόσιας τάξης και καταστολής. Έχει αναστείλει επανειλημμένα το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά δεν κάνει τίποτα για τον ακραίο συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα προβλήματα στους χώρους εργασίας, άνοιξε τα σχολεία χωρίς αραίωση των μαθητών στις τάξεις και χωρίς δωρεάν τεστ σε μαθητές και δασκάλους».

Αναφερόμενη στην οικονομία τόνισε ότι «το 2020 έκλεισε για τη χώρα μας με τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη, λόγω της τραγικής διαχείρισης της κυβέρνησης, και αν η ίδια πολιτική συνεχιστεί θα έχουμε ύφεση διαρκείας». Ο κλάδος της εστίασης, πρόσθεσε, «είναι ο πλέον πληττόμενος και μία στις τρεις επιχειρήσεις λένε ότι αν δεν γίνει κάτι θα κλείσουν, αν συμβεί αυτό θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments