Τεχνολογία

Netflix: Έρχεται το χρονόμετρο ύπνου

Netflix: Έρχεται το χρονόμετρο ύπνου
Netflix: Μια νέα επιλογή θα δώσει τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα εκατομμυρίων χρηστών.

Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα για εκατομμύρια ανθρώπους είναι να τους παίρνει ο ύπνος την ώρα που βλέπουν μια σειρά ή μια ταινία. Στις τηλεοράσεις παλιότερης τεχνολογίας υπήρχε η επιλογή να ορίσεις σε πόση ώρα θα κλείσει αυτόματα. Αυτό μας έδινε τη δυνατότητα να υπολογίσουμε σε πόση ώρα θα μας πάρει ο ύπνος προκειμένου να μην παίζει ανοιχτή η τηλεόραση για πολλές ώρες χωρίς κανένα λόγο. Ωστόσο αυτό δεν γινόταν ιντερνετικά.

Πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν σειρές και ταινίας μέσω κάποιας online πλατφόρμας. Μια από αυτές είναι το Netflix. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, ο χρήστης να κοιμηθεί και τα επεισόδια να παίζουν το ένα μετά το άλλο αυτόματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας χρήστης να έχει δει περίπου μισή ώρα από τη σειρά που επιθυμεί και μέχρι να ξυπνήσει το επόμενο πρωί αυτή να παίζει ακόμα. Ωστόσο το Netflix θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτό.

Η λειτουργία του θα είναι απλή και ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να σταματήσει η αναπαραγωγή μεταξύ διαφορετικών χρονικών ορίων, 15, 30 και 45 λεπτών, ή μπορεί να επιλέξει απλά να σταματήσει όταν τελειώσει το επεισόδιο ή η ταινία. Πέρα από το γεγονός πως δε θα χάσουμε πλέον επεισόδια, θα γλιτώσουμε και μπαταρία στις συσκευές μας αφού δε θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτές όλο το βράδυ. Η δοκιμή περιορίζεται προς το παρόν στις Android συσκευές, ωστόσο αν αρέσει στους συνδρομητές, το Netflix θα το φέρει και σε άλλες συσκευές όπως iOS, υπολογιστές και τηλεοράσεις.

Λίγα λόγια για το Netflix

Το Netflix είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία, η οποία είναι ειδικευμένη στη διαδικτυακή ενοικίαση ταινιών, είτε DVD είτε Blu-Ray, καθώς και στην παροχή video streaming. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Λος Γκάτος, στην Καλιφόρνια. Τον Ιανουάριο του 2016 ανακοινώθηκε ότι το Netflix έχει 74 εκατομμύρια συνδρομητές, μαζί με 44 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Η Netflix εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου το 2013, ξεκινώντας από την πρώτη της σειρά, House of Cards. Έχει επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από τότε, προσφέροντας περιεχόμενο με την επωνυμία “Netflix Original” μέσω της online βιβλιοθήκης ταινιών και τηλεόρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments