Διεθνή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της ΕΕ έως το τέλος καλοκαιριού»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της ΕΕ έως το τέλος καλοκαιριού»
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η επικεφαλής της Κομισιόν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη θέλει να εμβολιάσει τον πληθυσμό της πιο γρήγορα από άλλες χώρες.

Την πλειοψηφία των ενηλίκων έως το τέλος του καλοκαιριού θέλει να εμβολιάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επιβεβαίωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Θέλουμε το 70% των ενηλίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη του καλοκαιριού», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, επιβεβαιώνοντας τον στόχο αυτό που είχε ανακοινώσει τη 19η Ιανουαρίου.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση για μια αύξηση 30% στο πρώτο τρίμηνο των παραδόσεων εμβολίων από την AstraZeneca, η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις.

Επιπλέον, η επικεφαλής της Κομισιόν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε αγώνα ταχύτητας για να εμβολιάσει τον πληθυσμό της κατά του κορωνοϊού πιο γρήγορα από άλλες χώρες, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το στάδιο της πανδημίας. «Νομίζω ότι ο μοναδικός αγώνας ταχύτητας στον οποίο βρισκόμαστε είναι εκείνος ενάντια στον ιό και ενάντια στον χρόνο», είπε η φον ντερ Λάιεν στη γερμανική τηλεόραση, προσθέτοντας πως συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η παραγωγή εμβολίων από τη Βρετανία και την ΕΕ θα διανεμηθεί και στις δύο περιοχές.

Συμφωνία των Βρυξελλών για επιπλέον δόσεις και ταχύτερη παράδοση των εμβολίων:

AstraZeneca και Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν το Σαββατοκύριακο για σαράντα εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021. Αρχικά η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε παραδόσεις μειωμένες κατά 60% από τα ογδόντα εκατομμύρια που αναμένονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και πίεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να διασφαλίσει τις δόσεις τις οποίες έχει προαγοράσει.

Έτσι, νωρίς το βράδυ της Κυριακής 31 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σημείωσε χαρακτηριστικά το εξής: «Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει εννιά εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments