Αθλητισμός

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: 1-2

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: 1-2
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ: Πήρε την πρόκριση ο «Δικέφαλος του Βορρά», ντεμπούτο για τον ορεξάτο Καγκάβα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 την ΑΕΛ εκτός έδρας και προκρίθηκε και επίσημα στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας αφού στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 5-0. Highlight του παιχνιδιού το ντεμπούτο του Σίντζι Καγκάβα με τον «Δικέφαλο».

Ο Ιάπωνας μπήκε ως αλλαγή στο 63′ και ήταν ορεξάτος, συμμετέχοντας ενεργά στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ στο 91+1′, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ Νάγκι.

Ο Τσιγγάρας και ο Κρμέντσικ πέτυχαν τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, με την ΑΕΛ να μειώνει εξαιτίας αυτογκόλ του Περέιρα. Ο «Δικέφαλος» είχε και δύο δοκάρια, αμφότερα σε προσπάθειες του Λάμπρου.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Το 5-0 του πρώτου αγώνα μετέτρεψε τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία, επιτρέποντας στις δύο ομάδες να μπουν στο γήπεδο με επιθετικό προσανατολισμό. Ο ΠΑΟΚ είχε τις πρώτες καλές του στιγμές στο ματς, με δύο σουτ του Κρμέντσικ (6′, 10′), που απέκρουσε ο Νάγκι. Στο 16′ ο Λάμπρου έφτασε κοντά σε ένα θεαματικό γκολ, αφού έκανε εντυπωσιακή ντρίμπλα από τα αριστερά, σούταρε δυνατά από πλάγια θέση και «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19′ ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ, με το πρώτο γκολ στην καριέρα του Τσιγγάρα. Ο νεαρός μέσος έπαιξε το «1-2» με τον Μουργκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι.

Στο 25′ ο Μουργκ συνέκλινε και μπήκε στην περιοχή, αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα με το αριστερό. Στο 29′, ωστόσο, ο Κρμέντσικ δεν λάθεψε και σκόραρε το 2-0 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νινούα.

Ο ορεξάτος Μουργκ είχε ένα ακόμα καλό σουτ στο 37′, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Νάγκι. Η ΑΕΛ βρήκε το γκολ μέσω των εξαιρετικών στημένων του Γιακιμόφσκι.

Στο 38′ ο Σκοπιανός εκτέλεσε φάουλ με εσωτερικό φάλτσο, το οποίο δυσκόλεψε τον Μιχαηλίδη που λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει. Μετά από ακόμα φοβερή εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι στο 39′, ο Περέιρα έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Με το αυτογκόλ του Νορβηγού, η ΑΕΛ μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρκετά υποτονικά, με τον Λάμπρου να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου, αφού έψαχνε το γκολ. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ στο 55′, ενώ στο 57′ έκανε παρόμοια κίνηση όμως σούταρε ψηλά άουτ.

Το μεγάλο γεγονός της αναμέτρησης δεν ήταν άλλο από το ντεμπούτο του Σίντζι Καγκάβα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Ιάπωνας άσος μπήκε στο ματς στο 63′ αντί του Ουάρντα και πήρε από την αρχή πρωτοβουλίες, ζητώντας συνεχώς μπάλα στον χώρο του κέντρου. Από δική του διαγώνια πάσα, ο Κούτσιας (μπήκε επίσης στο 63′) βρέθηκε σε καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε άουτ με το αριστερό. Την ίδια κατάληξη είχε ακόμα ένα σουτ του Κούτσια μετά από ατομική ενέργεια στο 74′.

Ο Καγκάβα έψαξε το γκολ στο ντεμπούτο του. Στο 82′ σούταρε άουτ από μακρινή απόσταση, αλλά στο 91′ έφτασε κοντά στο να σκοράρει όταν πάτησε περιοχή και σούταρε με το δεξί, υποχρεώνοντας τον Νάγκι σε απόκρουση.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΛ νίκησε και τον Κούτσια σε κοντινή προβολή στο 92′, με το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ να παραμένει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Νάγκι, Γιακιμόφσκι (82’ Μαϊδανός), Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης (62’ Χουσίνο), Γκράουρ (66’ Γλυνός), Ηλιάδης, Καρανίκας, Τρούγιτς, Μπεν Χατίρα (62’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Μουκαντζό (62’ Νούνιτς).

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Λύρατζης, Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Τσιγγάρας, Νινούα, Ουάρντα (63’ Κούτσιας), Μουργκ (46’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Λάμπρου (79’ Βρακάς), Κρμέντσικ (63’ Καγκάβα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments