Ελλάδα

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου
Ιωάννινα: Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής.

Συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο αγνοείτο από την Κυριακή, βρέθηκαν σήμερα το πρωί (3/2) στην Ελάτη. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου DV-20 που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και που το στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων.

Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο 34χρονος χειριστής.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, είχε γίνει γνωστό, το όνομα του χειριστή, ο οποίος ήταν ο Αμάρ Ιμπραχήμ , ένας Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης. Έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφους:

Σύμφωνα τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ’ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μιλίων ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε τις έρευνες, στις οποίες βοήθησαν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Η Πυροσβεστική συμμετείχε με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες μετείχαν και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το epirustv.gr, ο εκπαιδευόμενος εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν από την απόκτηση του πτυχίου του. Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments