Ελλάδα

Κικίλιας κορωνοϊός: Ακυρώνεται η σημερινή ενημέρωση – Δείτε γιατί

Κικίλιας κορωνοϊός: Ακυρώνεται η σημερινή ενημέρωση – Δείτε γιατί
Κικίλιας κορωνοϊός: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου συμμετέχει και ο Βασίλης Κικίλιας.

Ακυρώνεται η σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τους ειδικούς της Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον υπουργό Υγείας δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εξέλιξη της πανδημίας, οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά αλλά και τους Παναγιώτη Αρκουμανέα και Σωτήρη Τσιόδρα ενημερώνουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προσέρχονται στη Βουλή προς ενημέρωση.

Αγωνία υπάρχει και σήμερα για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα. Από τα συνολικά 1.261 που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, τα 652 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο Κεντρικός Τομέας «έδωσε» 180 νέες λοιμώξεις. Τριψήφια νούμερα εμφανίζει και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 105, αλλά και οριακά ο Πειραιάς με 97. Μάλιστα, στην Αττική βρέθηκαν και όλα (31) τα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

  • 68 στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 79 στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 36 στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 105 στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 180 στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 84 στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 97 στην Π.Ε. Πειραιώς
  • 3 στην Π.Ε. Νήσων

Σημαντικός είναι ο βαθμός διασποράς και σε άλλες μεγάλες πόλεις και Περιφέρειες, με τη Θεσσαλονίκη να έχει 126 κρούσματα, την Αχαΐα 64, τη Λάρισα 39 και τη Χαλκιδική 38.

Η χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 158716, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5988 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49885 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  svg%3E

244 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 178 (73.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5851 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3437 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments