Ελλάδα

Τσιόδρας κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για την Αττική και για την Αχαΐα

Τσιόδρας κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για την Αττική και για την Αχαΐα
Τσιόδρας κορωνοϊός: Ο καθηγητής τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική και την Αχαΐα έκρουσε ο Σωτήρης Τσιόδρας με ομιλία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο καθηγητής, που εμφανίστηκε με διπλή μάσκα προστασίας στη Βουλή, έδωσε στοιχεία και τα πλήρη δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

Τόνισε ότι είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα κι ότι, δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα.

«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα, αλλά και το Λασίθι. Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο».

Επίσης, εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων. Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας είπε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα κι ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Τι ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Αγωνία υπάρχει και σήμερα για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα. Από τα συνολικά 1.261 που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, τα 652 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο Κεντρικός Τομέας «έδωσε» 180 νέες λοιμώξεις. Τριψήφια νούμερα εμφανίζει και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 105, αλλά και οριακά ο Πειραιάς με 97. Μάλιστα, στην Αττική βρέθηκαν και όλα (31) τα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

  • 68 στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 79 στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 36 στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 105 στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 180 στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 84 στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 97 στην Π.Ε. Πειραιώς
  • 3 στην Π.Ε. Νήσων

Σημαντικός είναι ο βαθμός διασποράς και σε άλλες μεγάλες πόλεις και Περιφέρειες, με τη Θεσσαλονίκη να έχει 126 κρούσματα, την Αχαΐα 64, τη Λάρισα 39 και τη Χαλκιδική 38. 

Η χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 158716, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5988 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49885 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  svg%3E

244 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 178 (73.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5851 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3437 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments