Διεθνή

Star Wars: Χαρακτήρες του saga γίνονται γραμματόσημα από τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία

Star Wars: Χαρακτήρες του saga γίνονται γραμματόσημα από τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία
Star Wars: Χαρακτήρες του διαστημικού saga θα πρωταγωνιστήσουν σε γραμματόσημα των Αμερικανικών Ταχυδρομείων.

H United States Postal Service (USPS) ανακοίνωσε μια σειρά γραμματοσήμων στα οποία απεικονίζονται τα αγαπημένα droids του «Πολέμου των Άστρων». Αντιπροσωπεύοντας πάνω από τέσσερις δεκαετίες καινοτομίας και αφήγησης ιστοριών, τα droids που φιγουράρουν σε αυτή τη σειρά είναι τα IG-11, R2-D2, K-2SO, D-O, L3-37, BB-8, C-3PO, ένα GNK (ή, gonk – droid ισχύος), ένα 2-1Β (χειρουργικό droid) και το C1-10P (πιο γνωστό ως “ chopper”). Το φόντο της κάθε απεικόνισης αναφέρεται στο σκηνικό αντίστοιχης αξέχαστης περιπέτειας.

«Κάποια στιγμή, ο R2-D2 παρέδωσε στην Εξέγερση (σ.σ. Επαναστατική Συμμαχία) τα σχέδια του Άστρου του Θανάτου· σύντομα, αυτό το θαρραλέο astromech (σ.σ. droid που χρησιμοποιείται κυρίως για εργασίες συντήρησης) – και άλλα εννέα “ Star Wars” droids – θα βοηθήσουν τις επιστολές σας να φτάσουν στον προορισμό τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αμερικανικών Ταχυδρομείων.

Λίγα λόγια για το επικό Saga του Star Wars

To Star Wars (γνωστό στην Ελλάδα και ως Ο Πόλεμος των Άστρων) είναι αμερικανικό franchise επικής διαστημικής όπερας, που επικεντρώνεται σε μια σειρά ταινιών που δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Λούκας. Η πρώτη ταινία με τον ομώνυμο τίτλο προβλήθηκε στις 25 Μαΐου του 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας, το οποίο γέννησε και άλλες ταινίες και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια, φιγούρες και άλλα προϊόντα, που αποτελούν το σύμπαν του Star Wars.

Οι ταινίες εξελίσσονται από το 32 ΠΜΓ (Πριν τη Μάχη του Γιάβιν) μέχρι το 35 ΜΜΓ (Μετα τη Μάχη του Γιάβιν), όπου εξιστορείται πρωτίστως η ζωή του Άνακιν Σκαϊγουώκερ και το πώς από Τζεντάι μετατρέπεται σε Σιθ με το όνομα Νταρθ Βέιντερ, αλλά τελικά εξιλεώνεται σώζοντας τον γιο του, Λουκ Σκαϊγουώκερ, από τον Νταρθ Σίντιους.Tριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Νταρθ Βέιντερ μια νεαρή ρακοσυλλέκτρια, η Ρέι, ανακαλύπτει ότι είναι ευαίσθητη στη Δύναμη και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον εγγονό του Άνακιν, Μπεν Σόλο, ο όποιος ακολουθώντας λανθασμένα τα χνάρια του παππού του έχει παρασυρθεί στη σκοτεινή πλευρά και έχει πάρει το όνομα Κάιλο Ρεν.

Το Star Wars είναι διαστημική όπερα. Δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιστημονική φαντασία, καθώς επικεντρώνεται περισσότερο σε ρομαντικά στοιχεία και δραματικές επικές μάχες. Επίσης υπάρχει αρκετά το μυστικιστικό στοιχείο με τη Δύναμη που “μαγικά” δίνει δυνάμεις στους Τζεντάι. Ο Λούκας έχει συνδυάσει φουτουριστικά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και παλιά τεχνολογία (ρετροφουτουρισμός). Σε κάθε ταινία αναγράφεται η πρόταση “A long time ago, in a Galaxy far, far away…” (ελληνικά: Πολύ παλιά, σε ένα Γαλαξία πολύ, πολύ μακριά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments