Ελλάδα

Δήμος Μούτσης: Αυτός είναι ο συνθέτης τον οποίο κατονομάζει η Λυδία Σέρβου

Δήμος Μούτσης: Αυτός είναι ο συνθέτης τον οποίο κατονομάζει η Λυδία Σέρβου
Δήμος Μούτσης: Η τραγουδίστρια Λυδία Σέρβου πρόσφατα είχε μοιραστεί στο Facebook την τραυματική της εμπειρία στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών.

Το όνομα Έλληνα συνθέτη Δήμου Μούτση αποκάλυψε η τραγουδίστρια Λυδία Σέρβου, η οποία τονίζει, πως της επιτέθηκε σεξουαλικά και σημάδεψε τη ζωή της.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της στα «Νέα», η ίδια είχε αποφασίσει να μην αποκαλύψει το όνομά του, κυρίως λόγω της ηλικίας του αλλά και γιατί όπως σημείωσε, δεν είχε καμία άλλη απόβλεψη εκτός από τη σωτηρία της δικής της ψυχής, «αλλά και άλλων παιδιών για τα οποία θα μπορούσε η καταγγελία να λειτουργήσει αποτρεπτικά».

«Εξάλλου, ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον 82 χρόνων», σχολίασε αν και συνέχισε λέγοντας πως «λόγω όμως της μεγάλης έκτασης που πήρε το θέμα και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θα το πω».

Αποκαλύπτοντας το όνομά του, εξήγησε και τους λόγους που προχώρησε στην αποκάλυψη του ονόματός του. «Ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου πριν καν συμπληρώσω τα 15 χρόνια είναι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης. Και το λέω γιατί πρέπει να διευκρινίσω ρητά ότι δεν είναι άλλοι εμπνευσμένοι και καταξιωμένοι συνθέτες, όπως ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος, τα ονόματα των οποίων κακώς αναμείχθηκαν από κάποιους».

«Δεν είχα βεβαίως ποτέ ούτε την πρόθεση ούτε τη δυνατότητα να προβλέψω ότι θα υπήρχαν τέτοια σχόλια για τους δύο αυτούς λαμπρούς δημιουργούς μας. Είναι σπουδαίοι συνθέτες αλλά και άνθρωποι, τους εκτιμώ και η ίδια απεριόριστα, αλλά και η Ελλάδα ολόκληρη και ο κόσμος, και πάντα στις μουσικές μου παραστάσεις ερμηνεύω τραγούδια τους», τόνισε στα «Νέα» η Λυδία Σέρβου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στον άνθρωπο αυτόν εάν τον συναντούσε, «φοβάμαι κατ’ αρχάς πως θα με έπιανε και πάλι πανικός, εάν ιδίως ήμουν μόνη μου. Εάν ωστόσο έβρισκα τη δύναμη να ψελλίσω κάτι, θα ήταν ένα μεγάλο κρίμα, για το ταλέντο που του έδωσε ο Θεός και για το αξιόλογο έργο του, που, προσωπικά, δεν μπορώ να το διαχωρίσω από τον άνθρωπο και κανείς νομίζω δεν μπορεί να διαχωρίσει έναν άνθρωπο από τέτοιου είδους απεχθείς πράξεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται επαγγελματικά ή κοινωνικά. Η ηθική ενός ανθρώπου συνοδεύει και το έργο του επαγγελματικά. Τον καταξιώνει τον κατακρημνίζει».

Πάντως, στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα Δε Γίνεται» το μεσημέρι της Κυριακής (31 Ιανουαρίου) αναφέρθηκε ότι υπάρχουν κι άλλες ανεπίσημες καταγγελίες εναντίον του μουσικοσυνθέτη. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής και τον Νίκο Νικόλιζα, οι κοπέλες έχουν επικοινωνήσει απευθείας με τη Λυδία Σέρβου και αναμένεται να δούμε αν και πότε θα απευθυνθούν σε δικηγόρο για επώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα.

«Έχω μιλήσει με τη Λυδία και υπάρχουν άλλες τρεις περιπτώσεις γυναικών που της ανέφεραν ότι έπαθαν τα ίδια και μάλιστα σε μία συνέβη πριν από ενάμιση χρόνο, δηλαδή εκείνος ήταν σε ηλικία 80 ετών», ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος.

Ποιος είναι ο Δήμος Μούτσης;

Όσο για το ποιος είναι ο Δήμος Μούτσης, ξεκίνησε ως μουσικός σε δίσκους μεγάλων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις. Ο πρώτος μεγάλος δίσκος που έβγαλε ήταν το 1968 σε στίχους του Νίκου Γκάτσου με τίτλο «Κάποιο καλοκαίρι».

Έχει συνεργαστεί με ονόματα μεγαθήρια της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Σταμάτης Κόκκοτας, η Βίκυ Μοσχολιού, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Σωτηρία Μπέλλου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Αντώνης Καλογιάννης, o Ντέμης Ρούσος και άλλοι. Στην «Τετραλογία» του 1975 μελοποίησε ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Γιώργου Σεφέρη και του Κώστα Καρυωτάκη.

Ο μουσικοσυνθέτης συνεργάστηκε επίσης και με σπουδαίους στιχουργούς και ποιητές όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Πυθαγόρας, η Βαρβάρα Τσιμπούλη και άλλοι πολλοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments