Ελλάδα

Παγώνη για απαγόρευση κυκλοφορίας: «Το να κλείσει από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα»

Παγώνη για απαγόρευση κυκλοφορίας: «Το να κλείσει από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα»
Παγώνη για απαγόρευση κυκλοφορίας: «Η σταθεροποίηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων, μαρτυρά ότι η πανδημία βρίσκεται υπό διαχείριση» σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τη χώρα, καθώς στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, θα συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στις «κόκκινες» περιοχές, αλλά και ποια νέα μέτρα θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Σχολιάζοντας τα δεδομένα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως η λήψη νέων μέτρων δεν είναι αναγκαία.

Μιλώντας στο MEGA είπε «Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε. Η σταθεροποίηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων, μαρτυρά ότι η πανδημία βρίσκεται υπό διαχείριση οπότε καινούργια μέτρα στην παρούσα φάση θα ήταν περιττά. Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε».

Σχετικά με τις σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα στην Αθήνα, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι δεν είναι καλή ιδέα.

«Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα. Το ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη που φέρουν οι πολίτες, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο και όλοι να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης» σημείωσε.

Μεγάλο είναι επίσης, το ζήτημα που παραμένει γύρω από το πρόγραμμα εμβολιασμού. Οι λιγοστές δόσεις που έχουν παραλάβει οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάει πίσω τα προγράμματα εμβολιασμού, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί να περιμένουν στην ουρά. Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων, η κ. Παγώνη είπε ότι περίπου το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί ενώ συνεχίζονται κανονικά και οι εμβολιασμοί των υπολοίπων. Τα τελευταία νούμερα της πανδημίας έχουν αυξήσει σε μικρό ποσοστό την εισαγωγή ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία, ωστόσο βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως σημείωσε. «Υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 57%» πληροφόρησε.

Τι είπε για τη Θεσσαλονίκη:

Μετά την Αττική που είναι στο «κόκκινο», οι ειδικοί αποφάσισαν χτες να «κοκκινίσουν» και τη Θεσσαλονίκη η οποία έχει άνοδο στα κρούσματα. Η απόφαση πάρθηκε προληπτικά για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του ιικού φορτίου και πίεση στο ΕΣΥ, δεν είχε να κάνει όμως με τον αριθμό των κρουσμάτων που εμφανίζει η συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό που οδήγησε σε αυτή την κίνηση ήταν ο γρήγορος ρυθμός αύξησης των νέων μολύνσεων και κυρίως το μεγάλο ιικό φορτίο που καταγράφεται στα λύματα της πόλης. “Το ιικό φορτίο χρειάζεται χρόνο για να αποκλιμακωθεί” σχολίασε σχετικά η κ. Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments