Ελλάδα

Δημήτρης Καραντζάς: «Μου είχε εκμυστηρευτεί τη φρικτή νύχτα που έζησε με γνωστό σκηνοθέτη»

Δημήτρης Καραντζάς: «Μου είχε εκμυστηρευτεί τη φρικτή νύχτα που έζησε με γνωστό σκηνοθέτη»
Δημήτρης Καραντζάς: Ο σκηνοθέτης μίλησε για τις καταγγελίες παρενόχλησης στο χώρο του θέατρου και προέβη σε αποκαλύψεις.

Σε νέες αποκαλύψεις προέβη ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο θέατρο, οι οποίες έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πρωινό», ο σκηνοθέτης εστίασε στη σημασία αυτού που ξεκίνησε η Ζέτα Δούκα, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στο χώρο του θεάματος, κάνοντας λόγο για απόλυτη κατάχρηση εξουσίας και πολύ εκφοβισμό.

«Όλοι αυτή την περίοδο είμαστε ταραγμένοι. Ξεκίνησε κάτι πολύ σημαντικό η Ζέτα Δούκα, η οποία βγήκε και μίλησε ονομαστικά για μία κακοποιητική συμπεριφορά και αυτό βρήκε παράδειγμα σε άλλες γυναίκες, που μίλησαν για υποθέσεις που είχαν μέσα απόλυτη κατάχρηση εξουσίας, πολύ εκφοβισμό και μια στρεβλή αντίληψη για το ποια είναι τα όρια της εξουσίας και του σκηνοθέτη ή του θιασάρχη ή του πρωταγωνιστή» ανέφερε.

Ακολούθως, υπογράμμισε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κακοποιεί δεκάδες ανθρώπους εξαιτίας της προσωπικής του διαστροφής, απευθύνοντας έκκληση στους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν να μην φοβούνται. «Να μην φοβούνται τίποτα σε σχέση με κάποια “τοτέμ” που κρύβουν μέσα κλειδώματα, κακοποιήσεις, κατάχρηση εξουσίας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και μία τρομοκρατική – εκφοβιστική συμπεριφορά. Όταν κάποιος κάνει τη δουλειά του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τα χατίρια και τα γούστα που έχει ο καθένας που είναι λαοφιλής» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καραντζάς δεν δίστασε να απαντήσει και στον Σταμάτη Φασουλή για τη φράση του «καθίστε φρόνημα».

«Το “καθίστε φρόνιμα για να μιλήσουν τα θύματα” είναι αντίστοιχο με όσα ειπώθηκαν στο παρελθόν για τη Χρυσή Αυγή. Το λόγο έχει η δικαιοσύνη, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για να καλυτερεύσουμε κάποια πράγματα. Το θέατρο δεν είναι έτσι και οι άνθρωποι που είναι έτσι πρέπει να ξεριζωθούν από αυτό το πράγμα» υποστήριξε. Όσον αφορά στη σοκαριστική εξομολόγηση του ηθοποιού ο οποίος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από πασίγνωστο σκηνοθέτη, αποκάλυψε πως γνώριζε την ιστορία, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο, βαθύ και χρόνιο τραύμα» που άφησε τον «φίλο» του η φρικτή, όπως χαρακτήρισε, αυτή νύχτα.

«Είναι φίλος μου και δυστυχώς έτυχε να γνωρίζω αυτή την ιστορία. Όταν άνοιξε αυτή η ιστορία με τη Ζέτα Δούκα, πέρασε μια πολύ μεγάλη ταραχή και μου εμπιστεύθηκε αυτό το πράγμα, αυτή τη φριχτή νύχτα που έζησε εκεί, όπως την περιέγραψε. Δεν ήμουν μπροστά και δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη, αλλά μου το εκμυστηρεύτηκε σαν ένα μεγάλο, βαθύ και χρόνιο τραύμα. Αυτό που τον έπεισε είναι ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους που ήθελαν να καταγγείλουν μια κακοποιητική συμπεριφορά και του είπαν “αν βγεις να το πεις, θα μας δώσεις τη δύναμη να βγούμε και εμείς να το πούμε”» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments