Πολιτική

Κεραμέως για σχολεία: «Είναι εύκολο να κλείσουν αλλά δεν γίνεται για διάφορους λόγους»

Κεραμέως για σχολεία: «Είναι εύκολο να κλείσουν αλλά δεν γίνεται για διάφορους λόγους»
Κεραμέως για σχολεία: Έκκληση σε μαθητές και καθηγητές για τήρηση των μέτρων απηύθυνε η υπουργός Παιδείας.

Στο πως λειτουργούν οι σχολικές μονάδες ελέω κορωνοϊού και στο αν υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν λόγω αύξησης κρουσμάτων αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στον ANT1, για τις μολύνσεις στα σχολεία ανά την χώρα, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «είναι κλειστά το 0,3% των τμημάτων της χώρας και το 0,5% των σχολείων της χώρας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού».

Όπως είπε, «όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην κοινωνία, τόσο περισσότερο θα είναι τα κρούσματα και στα σχολεία. Δεν έχει προκύψει πως η λειτουργία των σχολείων δια ζώσης συντελεί στην εξάπλωση της πανδημίας”.

Ακόμη, η υπουργός Παιδείας είπε ότι το «ευκολότερο θα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της πανδημίας, κάτι που όμως δεν γίνεται για μια σειρά από λόγους, όπως η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Την ίδια ώρα, έκανε εκ νέου έκκληση σε μαθητές και καθηγητές για τήρηση των μέτρων, καθώς και για χρήση της ευχέρειας που δίνεται να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προ ημερών, δίνεται η ευχέρεια σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να μην παρακολουθούν με φυσική παρουσία τα μαθήματα, αλλά να μπορούν χωρίς να τους επιβάλλονται απουσίες, να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τι τόνισε για το νέο νομοσχέδιο:

Στο περιθώριο της συνέντευξής της η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έρχονται στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου.  «Αυτό το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής. Για την βάση εισαγωγής είναι κοινή λογική να μην εισάγεται κάποιος σε ΑΕΙ με βαθμό 1 με άριστα το 20. Κοροϊδεύουμε και τον ίδιο ότι μπορεί να τελειώσει την σχολή και τους συμφοιτητές του που έχουν μπει με μεγαλύτερους βαθμούς και κοροϊδεύουμε και τον Έλληνα φορολογούμενο. Τι κάνουμε; Αναβαθμίζουμε το επίπεδο σπουδών», είπε.

Για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα σε όλη την χώρα. Πρέπει να πείσουμε και τους νέους μας ότι δεν είναι φυσιολογικό να χτίζουν καθηγητές μέσα στα γραφεία τους ούτε να διαπομπεύουν πρυτάνεις. Η ομάδα που θα αναλάβει την φύλαξη των πανεπιστημίων θα λάβει ειδική εκπαίδευση και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε ότι έχει να κάνει με παράνομες συμπεριφορές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments