Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: 3.500 ανοιχτές θέσεις για ανέργους με μισθό έως 750 ευρώ

ΟΑΕΔ: 3.500 ανοιχτές θέσεις για ανέργους με μισθό έως 750 ευρώ
ΟΑΕΔ: Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 3.500 άνεργοι μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
ΟΑΕΔ: Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 3.500 άνεργοι μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 3.500 άνεργοι μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών που αφορά σε 3.500 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών.

Η επιδότηση του προγράμματος ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα750 € μηνιαία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες οι προϋποθέσεις

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της εντολής κενής θέσης.

Ωφελούμενοι – άνεργοι του προγράμματος

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 22 έως 29ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 στο οποίο έχει αναρτηθεί η εντολή κενής θέσης από την επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά

  • Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, νοούνται οι κάτωθι κατηγορίες: πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) ή απόφοιτοι που διαθέτουν βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους, ηλικίας 22 έως 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το30ο έτος κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία)
  • πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής που διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.

Τι ισχύει για του πτυχιούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πτυχιούχοι της Ε.Ε. θα πρέπει να διαθέτουν:

  • βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου
  • βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων ή άδεια άσκησης επαγγέλματος που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments