Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: 813 νεκροί σε 24 ώρες – Παράταση του lockdown εξετάζει η κυβέρνηση

Κορωνοϊός Γερμανία: 813 νεκροί σε 24 ώρες – Παράταση του lockdown εξετάζει η κυβέρνηση
Κορωνοϊός Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται κατά της οποιασδήποτε χαλάρωσης των περιορισμών πριν από την 1η Μαρτίου.

Συνεχίζει να παλεύει με τον κορωνοϊό η Γερμανία. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο κατά 8.072, φθάνοντας τα 2.299.996, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο γερμανικός φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης. Το ίδιο διάστημα, ακόμη 813 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 62.969 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το lockdown στη Γερμανία ενδέχεται να παραταθεί έως τον Μάρτιο.

Αυτό προκύπτει από ένα πρώτο σχέδιο ψηφίσματος το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην σημερινή σύνοδο κορυφής της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων και το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του τηλεοπτικού δικτύου n-tv. Στο προσχέδιο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα πρέπει να παραταθούν έως τις χχχ Μαρτίου», χωρίς ωστόσο να δίνεται μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Σημειώνεται ότι το προσχέδιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από όλα τα κρατίδια, επομένως είναι ακόμη δυνατές οι αλλαγές.

Τι αναφέρουν τα γερμανικά Μέσα:

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη  που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων αναμένεται να επιμείνει στην παράταση των περιορισμών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild» και το περιοδικό «Der Spiegel», η Μέρκελ θα επιδιώξει την παράταση του lockdown έως την 1η Μαρτίου. Το θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι: «Στρατηγική επαναλειτουργίας» της αγοράς και της κοινωνίας μετά την 14η Φεβρουαρίου.

Κεντρικό θέμα θα αποτελέσει και η λειτουργία των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο. «Ενδεχόμενο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και όχι οριζόντια», είχε υποστηρίξει προχθές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ στην εφημερίδα «Die Welt».

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «SPIEGEL», η Γερμανίδα Καγκελάριος τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών πριν από την 1η Μαρτίου. Η πρότασή της, πάντως, αναμένεται να βρει αντίθετους αρκετούς Χριστιανοδημοκράτες καθώς πολλά κρατίδια που κυβερνώνται από στελέχη του κόμματός της, είχαν κάνει εκστρατεία για άνοιγμα των σχολείων στις 15 Φεβρουαρίου. Η τοπική κυβέρνηση της Σαξονίας, για παράδειγμα, είχε ζητήσει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών στις 15 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments