Πολιτική

ΜέΡΑ25 για lockdown: «Τα πάμε τόσο καλά, που πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα»

ΜέΡΑ25 για lockdown: «Τα πάμε τόσο καλά, που πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα»
ΜέΡΑ25 για lockdown: «Προπαγανδιστικό αφήγημα» χαρακτηρίζει το διάγγελμα Μητσοτάκη το ΜέΡΑ25.

Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για «προπαγανδιστικό αφήγημα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ήταν όλα εκεί, ίδια, απαράλλακτα: οι προβαρισμένες χειρονομίες. Το λευκό πουκάμισο. Το γνώριμο πλέον «συμπολίτες μου». Και κυρίως, το προπαγανδιστικό αφήγημα: «Χάρη στην ετοιμότητα της κυβέρνησης, τα πάμε καλά, καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Τόσο καλά, που πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα».

Επίσης, το ΜέΡΑ25 για μια φορά, σημειώνει: «Θα θέλαμε να μας εκπλήξει ο pρωθυπουργός. Να ανακοινώσει ας πούμε «αυστηρότερη εφαρμογή μαζικών τεστ. Αυστηρότερη εξασφάλιση προσωπικού και εξοπλισμού στα νοσοκομεία. Αυστηρότερη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εμβολιασμού. Αυστηρότερη εκπόνηση ενός σχεδίου που να βγάζει νόημα, αντί για το «μετά τις έξι κολλάει».

Ωστόσο, υπογραμμίζει: «Η βελόνα έχει κολλήσει στο «αυστηρότερο λοκντάουν, συνεπές με τη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για«μια αυταρχική απάντηση σε κάθε πρόβλημα. Τουλάχιστον, κάπου μεταξύ Πάρνηθας και Ικαρίας, χάθηκε η εμμονή στην «ατομική ευθύνη».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες τα νέα μέτρα του σκληρού lockdown στην Αττική, τα οποία θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης (11/2) και μέχρι τις 28/2.

Ανέφερε πως από αύριο και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω σήμερα από τους αρμόδιους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στο διάγγελμά του: “Στόχος, είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Και η τακτική αυτή έφερε αποτέλεσμα στο τελευταίο «απαγορευτικό» του Ιανουαρίου. Σήμερα, όμως, ο κίνδυνος επανεμφανίζεται. Όχι με τη μορφή των χιλιάδων αρρώστων και των θανάτων, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά με δύο δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα.

Αφενός, την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας. Και, αφετέρου, τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη κάποιες μέρες, αλλά το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα, για να σώζουμε ζωές.

Γιατί προϋπόθεση για την πρόοδο της Ελλάδας είναι οι υγιείς  Έλληνες. Όλοι εμείς, που πρέπει, τώρα, να αμυνθούμε στην ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού. Γιατί είναι σίγουρο ότι αύριο θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος αν σήμερα υπερβούμε τα τελευταία εμπόδια χωρίς απώλειες. Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όμως, τώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο. Με βάση τα νέα δεδομένα, λοιπόν, αναλαμβάνω την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments