Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Μετά και την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των κλάδων που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα υπάρξει και επιστρεπτέα 6 και 7.

Μετά και την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των κλάδων που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα υπάρξει και επιστρεπτέα 6 και 7. Αναμένεται να χωριστούν σε δύο κύκλους, τον 6ο και τον 7ο, και η συνολική χρηματοδότηση αυξάνεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Πότε οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταβληθούν τα υπόλοιπα του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 -7

Παράλληλα, ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ και αφορά στην απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου.

Οι ενισχύσεις θα δοθούν στις επιχειρήσεις τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Ο 7ος κύκλος της επιστρεπτέας αναμένεται να αγγίξει το 1 δις. ευρώ. Τα χρήματα που πρόκειται να καταβληθούν στις δικαιούχες επιχειρήσεις θα αφορούν την απώλεια τζίρου ολόκληρου του πρώτου τριμήνου το 2021 και η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει εντός Απριλίου.

Τα ποσά που πρόκειται να λάβουν οι δικαιούχοι

Η ενίσχυση αφορά έναν μήνα, το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.

Τι ισχύει για τη εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου

Το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται στα:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους,
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως την 31η Ιουλίου 2021. Επιπλέον, ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμός του Ant1 και ειδικότερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σημείωσε, ότι σε συνέχεια και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες, μπορεί να υπάρξει μη επιστρεπτέο κομμάτι και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή των τριών πρώτων κύκλων του προγράμματος, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει πολλαπλή στήριξη σε όσους δοκιμάζονται, με κάλυψη μεταξύ άλλων και παγίων δαπανών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments