Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή όλων των Δήμων της χώρας

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή όλων των Δήμων της χώρας
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να προετοιμαστούν για πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό.

Νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη ενόψει της κακοκαιρίας που βρίσκεται προ των πυλών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο Προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας, για τη διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των Δήμων της χώρας και την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται κατά τις επόμενες ημέρες. Παρόντες θα είναι επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία προβλέπεται να «χτυπήσει» το Σάββατ0 (13/2) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14/2) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
  • Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό
  • Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο
  • Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ειδικά για την Αττική,  τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν στα βουνά του Λεκανοπεδίου από το απόγευμα του Σαββάτου. Μέσα στην Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ενώ προς το βράδυ της ίδιας ημέρες χιόνια θα πέσουν και στα βόρεια προάστια. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πέσουν νυφάδες και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού. Επίσης, άσπρη μέρα θα δουν η Εύβοια, οι Σποράδες, η Βοιωτία, η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η ανατολική Πελοπόννησος και η Χαλκιδική.

Δείτε live εικόνα με τον χάρτη:

Έκκληση στους πολίτες από τον Χρυσοχοΐδη για περιορισμό των μετακινήσεων:

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή όλων των φορέων και επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός όλων καθώς και η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους παριστάμενους η ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση – ετοιμότητα – συνεργασία, ενώ τονίστηκε ότι οι πολίτες πρέπει κατά τις επόμενες ημέρες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον κινούνται με αυτοκίνητο. 

“Περιμένουμε σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιονιά με πολύ κρύο, με πολύ παγετό – ένα ιδιαίτερα, φαίνεται, έντονο φαινόμενο. Σας παρακαλούμε πολύ, μην κυκλοφορείτε ή περιορίστε τις μετακινήσεις σας όσο γίνεται αυτές τις μέρες που έρχονται. Όσοι είστε υποχρεωμένοι να κυκλοφορήσετε, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. Προς Θεού, μη χρησιμοποιεί κανείς τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (ΛΕΑ) γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.Θα είμαστε κοντά σας. Θα είμαστε δίπλα σας, όλα τα όργανα του κράτους θα είναι στους δρόμους με εκχιονιστικά μηχανήματα, με αλάτι και με ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να είναι απρόσκοπτη και ελεύθερη η κυκλοφορία” ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενους στους πολίτες ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments