Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης: Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή για τον τουρισμό

Χάρης Θεοχάρης: Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή για τον τουρισμό
Χάρης Θεοχάρης: «Τώρα είναι η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το επιτυχές άνοιγμα του τουρισμού και την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τοποθετήθηκε, στη 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, για τα δεδομένα για τους επόμενους μήνες ενώ τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού σύμφωνα με το δεκαετές πλάνο.

Ο κος Θεοχάρης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις σημαντικές διακρατικές επαφές και τις νέες συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού, καθώς και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Επίσης, αναφέρθηκε στην έναρξη της στρατηγικής του 10ετούς πλάνου του υπουργείου, εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς από την άποψη των προκλήσεων και του ανταγωνισμού.

«Τώρα είναι η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το επιτυχές άνοιγμα του τουρισμού και την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού τονίζοντας ότι «η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή, καθόσον θα προχωρά παράλληλα και ο εμβολιασμός. Κεφαλαιοποιούμε την περσινή μας επιτυχία».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι επαφές που κάνουμε με άλλες χώρες, από τις οποίες υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη. Βασικός στόχος μας, τόσο για το 2021 όσο και μακροπρόθεσμα, είναι η προσέλκυση όλων των αγορών και η άμβλυνση της εποχικότητας», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό, ειδικά για την τρέχουσα χρονιά, ο κ. Χάρης Θεοχάρης εξήγησε ότι «οι τρεις πυλώνες του ανοίγματος του τουρισμού είναι:

  • ο προωθητικός, μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ
  • τα εσωτερικά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία και θα βελτιώσουμε διορθώνοντας τις όποιες δυσλειτουργίες για την ακόμα καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων
  • τα πρωτόκολλα μετακίνησης».

Και επεσήμανε τη σημασία του μοντέλου των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOs) στην περαιτέρω αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, μέσω της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε βάθος χρόνου, με κύριους άξονες τη στρατηγική και την προώθηση.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη με τη δική της εισήγηση ανέδειξε τις πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται από μέρους του υπουργείου σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς και ειδικών μορφών τουρισμού στο γεμάτο προκλήσεις- αλλά και ευκαιρίες- 2021. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού των ενεργειών των Περιφερειών με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ σε ενιαία στρατηγική κατεύθυνση, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία θα προσελκύσουν τον ταξιδιώτη σε όλους τους προορισμούς της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments