Ελλάδα

Χρύσα Διαμαντοπούλου: «Ζήτησε να αυτοϊκανοποιηθούμε στη σκηνή, χαστούκισε την άλλη κοπέλα»

Χρύσα Διαμαντοπούλου: «Ζήτησε να αυτοϊκανοποιηθούμε στη σκηνή, χαστούκισε την άλλη κοπέλα»
Χρύσα Διαμαντοπούλου: Η νεαρή ηθοποιός καταγγέλλει σκηνοθέτη για απρεπή συμπεριφορά και χαστούκι επί σκηνής.

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου το τελευταίο διάστημα. Σειρά αυτή τη φορά έχει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία «έσπασε» τη σιωπή της και περιέγραψε ένα περιστατικό που της συνέβη στο παρελθόν, όταν ένας σκηνοθέτης ζήτησε σε εκείνη και σε μία άλλη ηθοποιό να αυτοϊκανοποιηθούν τη στιγμή που βρίσκονταν στη σκηνή.

«Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μας ζήτησε να αυνανιστούμε, το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά, μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό, είπαμε στοπ δεν είναι θέατρο αυτό. Άρχισε να φωνάζει και πήγε σε μια κοπέλα που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο και τη χαστούκισε», ανέφερε η ηθοποιός μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Την άσχημη αυτή εμπειρία τη βίωσε όταν ήταν στο τρίτο έτος της δραματικής σχολής. Λίγα χρόνια αργότερα όταν επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου είχε πάει για να συνεχίσει τις θεατρικές της σπουδές, ο ίδιος σκηνοθέτης θέλησε να βάλει «φρένο» στην επαγγελματική της πορεία. Σύμφωνα με την ίδια χρησιμοποίησε όλες του τις γνωριμίες, προκειμένου να μην καταφέρει η ηθοποιός να βρει δουλειά στο θέατρο. «Αυτός ήταν ένας τρόπος που δρούσαν αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζοντας ότι έχουν εξουσία και το όνομά τους “περνάει” στο χώρο, έλεγαν “ποια είναι αυτή που θα πει κάτι”. “Έλυνε και έδενε” έλεγε ο ίδιος».

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου παραδέχτηκε πως αυτό το γεγονός τη στοιχειώνει ακόμα και σήμερα. «Αποφάσισα να μιλήσω για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, την κόρη μου που είναι 13 ετών και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να βρεθεί σε τέτοιο περιβάλλον δεν χρειάζεται να φεύγουμε τρέχοντας, μπορούμε να μιλήσουμε πια», πρόσθεσε η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments