Ελλάδα

Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Στις 10:30 η έναρξη τους στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Στις 10:30 η έναρξη τους στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας
Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας για τη διαδικασία.

Αλλάζει το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Αττική. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η έναρξη του προγράμματος, για σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μετατίθεται για τις 10:30 σε ολόκληρη την Αττική, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι οι «οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 08:00 έως τις 10:30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία έχει προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων στην Αττική, λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που έφερε η «Μήδεια».

«Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες. Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αλλαγές στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών:

Χτες, η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην προτεραιοποίηση. Όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής των εμβολιασμών: «Η περιορισμένη διαθεσιμότητα επέβαλε σε όλα τα κράτη, σε όλες τις χώρες να διοργανώσουν ένα πρόγραμμα προτεραιοποίησης. Η επιδημία είχε ήδη δώσει αρκετά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιολογηθούν για να γίνει πιο αντικειμενική αυτή η προτεραιοποίηση των ατόμων του πληθυσμού που πρόκειται να εμβολιαστούν.

Η προτεραιοποίηση, λοιπόν, στηρίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση με την ανασκόπηση μελετών που κυρίως εκτιμούν τον κίνδυνο της σοβαρής νόσου και του θανάτου. Εκτός βέβαια από τις βιβλιογραφίες, σημαντικές ήταν και οι πληροφορίες από άλλα κράτη με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες που διαμόρφωσαν. Έτσι, λοιπόν, συνοπτικά, τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και στη χώρα μας ήταν, πρώτον, η προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο, δεύτερον η προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο κυρίως επαγγελματικό λόγω έκθεσης στη νόσο, η διασφάλιση παροχής συνεχούς φροντίδας σε ασθενείς και ηλικιωμένους, όπως και η διασφάλιση της συνέχειας σημαντικών υπηρεσιών του κράτους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments