Ελλάδα

Σάλος με παραγγέλματα στα αλβανικά στον Ελληνικό Στρατό – Βαριές καμπάνες

Σάλος με παραγγέλματα στα αλβανικά στον Ελληνικό Στρατό – Βαριές καμπάνες
Παραγγέλματα στα αλβανικά: «Έπεσαν» πειθαρχικές ποινές.

Τα παραγγέλματα στα αλβανικά σε φαντάρους του Ελληνικού Στρατού που βιντεοσκοπήθηκαν από δύο οπλίτες, οδήγησαν σε πειθαρχικές ποινές. Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε τις συγκεκριμένες ποινές που επιβλήθηκαν στους οπλίτες για το συγκεκριμένο θέμα που προκάλεσε σάλο.

«Στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους επιβλήθηκαν οι προσήκουσες, για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν, πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών». Αυτό έκανε γνωστό ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (στις 25/1/2021) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες».

Πώς είχε γίνει γνωστό το θέμα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε επικαλεστεί δημοσιεύματα του διαδικτύου, της 15ης Ιανουαρίου 2021, σχετικά με «ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο “Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες”, το οποίο κινητοποίησε τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Στο βίντεο αποτυπώνονται δύο νεαροί, ένας εκ των οποίων φορά στολή παραλλαγής και ο δεύτερος είναι ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά. Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: “Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς”, ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη».

Δείτε το βίντεο

«Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση αυτής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε άμεσα», ανέφερε, επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Πετρίδη

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης πραγματοποιεί την Τρίτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Όπως ανακοινώθηκε, ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Χ. Πετρίδης θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας το απόγευμα, ενώ αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες θα προχωρήσουν σε συνομιλίες.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Χ. Πετρίδης θα προβούν σε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments