Ελλάδα

Διακοπή ρεύματος: Πάνω από 30 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα ρεύμα στην Αττική

Διακοπή ρεύματος: Πάνω από 30 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα ρεύμα στην Αττική
Διακοπή ρεύματος: Νέα σύσκεψη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία Μήδεια παραμένουν. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, περισσότερα από 30.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Αττική παραμένουν χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα. Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στον Νομό Αττικής, περίπου 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Μέχρι τώρα, περίπου 38.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, από τα 70.000 που είχαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σήμερα το πρωί, έχουν πάρει ρεύμα ύστερα από τις προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του στρατού για διάνοιξη δρόμων και αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Με βάση την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία συνεχίζουν αυτή την ώρα τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Νέα σύσκεψη

Στον Όλυμπο, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί σήμερα στις 17:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Όλυμπος έχει εγκατασταθεί στη συμβολή των Λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη Αττικής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική.

Να σημειώσουμε ότι από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Στον Όλυμπο θα πραγματοποιηθεί νέα τεχνική σύσκεψη για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Παρόντες στη σύσκεψη θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Δείτε ρεπορτάζ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές στα βόρεια προάστια λόγω της «Μήδειας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments