Διεθνή

Τσελίκ σε Ελλάδα: Αν έχουν όνειρα για την ανατoλική Μεσόγειο, θα τους τα μετατρέψουμε σε εφιάλτη

Τσελίκ σε Ελλάδα: Αν έχουν όνειρα για την ανατoλική Μεσόγειο, θα τους τα μετατρέψουμε σε εφιάλτη
Τσελίκ σε Ελλάδα: Ο τούρκος αξιωματούχος, αφού αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές και τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα, αμέσως μετά κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας»

Δριμεία επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας στη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας».

Ο τούρκος αξιωματούχος, αφού αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές και τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα, αμέσως μετά κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας». «Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» τόνισε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε στην Ελλάδα επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ. «Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

Διάβημα της Αθήνας για το τουρκικό «Τσεσμέ»

Των εμπρηστικών δηλώσεων του τούρκου αξιωματούχου είχε προηγηθεί διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τη νέα τουρκική Navtex για έρευνες του τουρκικού ωκεανογραφικού πλοίου Τσεσμέ. Χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή της τουρκικής πλευράς «αχρείαστη», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί διάβημα από την πρεσβεία της Ελλάδας στην και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και γραπτή ρηματική διακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι η νέα Navtex εκδόθηκε από τη γειτονική χώρα το απόγευμα της Δευτέρας για υδρογραφικές έρευνες σε περιοχές δυτικά του Άη Στράτη και της Λήμνου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από το σκάφος «Τσεσμέ» από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου σε διεθνή ύδατα, αλλά ήδη προκαλούν εύλογες ανησυχίες τόσο για το timing τους όσο και για το αν αποτελούν προοίμιο για περισσότερες σχετικές κινήσεις.

Η Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για διενέργεια ωκεανογραφικών ερευνών στο Αιγαίο έχει προκαλέσει προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας εν όψει της επιστροφής των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα, αρχές Μαρτίου. Η Ελλάδα, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαϊωάννου, έχει ήδη υποβάλει κάποιες προτάσεις για ημερομηνίες για τις διερευνητικές επαφές για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και περιμένει απάντηση από την τουρκική πλευρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments