Αθλητισμός

Τότεναμ: Έκλεισε θέση για τους «16»

Τότεναμ: Έκλεισε θέση για τους «16»
Τότεναμ: Μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξασφάλισε πρόκριση από την αρχή.

Οι περισσότερες αναμετρήσεις των ζευγαριών που άρχισαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς τα σκορ του πρώτου αγώνα στη φάση των «32» του Europa League αφήνουν περιθώριο στους «χαμένους» της βραδιάς.

Ωστόσο, υπήρξαν ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ, που εξασφάλισαν πρόκριση από την αρχή. Οι «κόκκινοι διάβολοι», για παράδειγμα, έκαναν επίδειξη δύναμης στην Ισπανία συντρίβοντας τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-0, ενώ οι «πετεινοί» έφυγαν από την Αυστρία με ένα θριαμβευτικό 4-1 επί της Βολφσμπέργκερ.

Κάτι ανάλογο ισχύει για τη Ρόμα, που νίκησε στην Πορτογαλία την Μπράγκα (2-0), ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ άλωσε το Κρασνοντάρ νικώντας τους Ρώσους, για τους οποίους σκόραρε ο Μπεργκ, με 3-2.

Πάντως, μετά τις Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, η Βιγιαρεάλ και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έγιναν οι επόμενες ομάδες που ουσιαστικά έκλεισαν θέση για τους «16» του Europa League από τα πρώτο κιόλας ματς της φάσης των «32» της διοργάνωσης.

Όπως συνέβη και νωρίτερα, έτσι και στο δεύτερο «μενού» των πρώτων αναμετρήσεων, υπήρξαν ομάδες που έκαναν αποφασιστικά βήματα για την πρόκριση, ενώ σε αρκετά ματς οι αντίπαλοι θα «λύσουν τις διαφορές τους» στις ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (25 Φεβρουαρίου).

Χαμένο πέναλτι, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, είχε και ο Πάκο Αλκάθερ στη Red Bull Arena αν και ο σπουδαίος Ισπανός στράικερ άνοιξε το σκορ για τη Βιγιαρεάλ και στο δεύτερο μέρος ο Νίνιο «έγραψε» το τελικό 2-0 επί της Σάλτσμπουργκ.

«Η καριέρα του Μπέιλ πλησιάζει στο τέλος της»

Να σημειωθεί πως αποτυχημένη χαρακτηρίζεται η επιστροφή του Γκάρεθ Μπέιλ στην Τότεναμ. Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βρει αγωνιστικό ρυθμό στην ομάδα που τον ανέδειξε πριν μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς δεν μπόρεσε να πείσει τον Ζοσέ Μουρίνιο και να κερδίσει μία θέση στην 11άδα.

Ο έμπειρος άσος βρίσκεται μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, καθώς ταλαιπωρείται συχνά από μικροτραυματισμούς, ενώ, ερωτηθείς να σχολιάσει την κατάσταση, ο μάνατζερ του, Τζόναθαν Μπαρνέτ, τόνισε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο «Financial Times Business of Football Summit» ότι «πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του. Αλλά πραγματικά, θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μουρίνιο για αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments