Καιρός

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα
Μερομήνια: Αν πέσουν μέσα, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για την Τσικνοπέμπτη, όχι μόνο επειδή υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η κακοκαιρία Μήδεια ήρθε και συγκλόνισε όλη τη χώρα αφού δεν υπήρχε σχεδόν καμία περιοχή της Ελλάδας που να μην πάγωσε στην κυριολεξία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τι καιρό, όμως, θα κάνει αρχές και μέσα του Μάρτη;

Πριν να πάμε στα του πρώτου μήνα της Άνοιξης, ας δούμε τι καιρό θα κάνει στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου που ήταν ιδιαίτερα «σκληρός» μαζί μας. Δεν θα κοιτάξουμε, όμως, κάποιο δελτίο καιρού, αλλά θα συμβουλευτούμε τα μερομήνια.

Εδώ να σταματήσουμε για να σημειώσουμε για όσους δεν ξέρουν ότι μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Πάμε, τώρα, στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα μερομήνια: ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός. Δεν θα έχουμε, δηλαδή, έντονες χιονοπτώσεις ξανά, αλλά ο καιρός μας επιφυλλάσει βροχές.

Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Σύμφωνα, πάντα με τα μερομήνια, ο Μάρτιος του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει με νέα επιδείνωση του καιρού. Θα υπάρξει νέα πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Χιόνια θα δούμε ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας. Άσχημα τα νέα, λοιπόν, για την Τσικνοπέμπτη, καθώς «πέφτει» στις 4 Μαρτίου φέτος. Τα ψησίματα θα τα κάνουμε μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούμε, ξεχάστε τις πλατείες, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέραμε αν θα βγούμε λόγω κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε ότι η Κυριακή των Αποκριών είναι στις 7 Μαρτίου, στο τέλος δηλαδή της κακοκαιρίας που προβλέπεται στα μερομήνια. Καλά είναι τα νέα για την Καθαρά Δευτέρα, που όλα δείχνουν ότι θα επιβεβαιώσει το όνομά της.

Ο καιρός μετά τις επτά πρώτες μέρες του Μαρτίου και μέχρι τα μέσα του μήνα θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση. Θυμίζουμε ότι Καθαρά Δευτέρα έχουμε στις 15 Μαρτίου, οπότε μάλλον θα πετάξουμε τον χαρταετό, έστω και με όλα τα μέσα προφύλαξης από την πανδημία.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις. Από ό, τι φαίνεται, ο φετινός Μάρτιος θα δικαιολογήσει την παροιμία για τον «Μάρτη, γδάρτη και κακό παλουκοκαύτη»…

Όμως, με βάση τα μερομήνια, θα μας αποχαιρετήσει με μερικές καλές μέρες στο τέλος του για να μας πάει στον Απρίλιο, τον δεύτερο μήνα της Άνοιξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments