Κόσμος

Εμβόλιο Pfizer: Θετική ανατροπή σε σχέση με τις θερμοκρασίες συντήρησής του

Εμβόλιο Pfizer: Θετική ανατροπή σε σχέση με τις θερμοκρασίες συντήρησής του
Εμβόλιο Pfizer: Κι άλλα ευχάριστα νέα έρχονται για το εμβόλιο που έχουν κάνει οι περισσότεροι πολίτες και στην Ελλάδα.
Εμβόλιο Pfizer: Κι άλλα ευχάριστα νέα έρχονται για το εμβόλιο που έχουν κάνει οι περισσότεροι πολίτες και στην Ελλάδα.

Νέα θετικά νέα έρχονται σε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έγιναν γνωστά, υπάρχει μια θετική ανατροπή. Το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer κατά της Covid-19  δεν πρέπει να διατηρείται τελικά σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από εκείνες που καταγράφονται τον χειμώνα στην Ανταρκτική, όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Τα νέα αποτελέσματα, στα οποία αναφέρεται η έγκυρη εφημερίδα αναμένεται να επιτρέψουν τη σημαντική επέκταση της διανομής του εμβολίου σε κλινικές, φαρμακεία και απομακρυσμένες περιοχές.

Τα δεδομένα σταθερότητας, τα οποία υποβλήθηκαν από τις δύο εταιρείες στις αμερικανικές αρχές, δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε κανονικές θερμοκρασίες ιατρικού καταψύκτη από -15 έως -25 βαθμούς Κελσίου για έως και δύο εβδομάδες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες απαιτήσεις για αποθήκευση σε θερμοκρασίες -60 έως -80 βαθμών Κελσίου.

Ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech, ανέφερε ότι η ικανότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί αν δώσει στα εμβολιαστικά κέντρα «μεγαλύτερη ευελιξία». Πρόσθεσε, σύμφωνα με τους FT, ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνθέσεις προκειμένου να γίνει το εμβόλιο «ακόμη πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση».

Το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer ήταν το πρώτο που πήρε έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την ΕΕ πέρυσι, όμως οι ανάγκες αποθήκευσης και μεταφοράς του κάτω από τους -60 βαθμούς περιέπλεξαν τη διαδικασία διανομής του, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς υποδομές «ψυχρής αλυσίδας».

Η DHL, μια από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην αποστολή των εμβολίων, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να προετοιμαστούν για την παράδοση του τελευταίου μιλίου, πέρα από τα εξειδικευμένα κέντρα διανομής και αποθήκευσης.

Θετικά νέα και από το Ισραήλ

Η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα 85%, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή μελέτη στο προσωπικό του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ιατρικού Κέντρου Σέμπα. Προηγούμενες μελέτες στην ίδια χώρα έχουν δείξει ότι μετά και τη δεύτερη δόση η αποτελεσματικότητα ανεβαίνει στο 94%.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την λοιμωξιολόγο Τζίλι Ρεγκέβ-Γιοτσάι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, ανέφεραν ότι μεταξύ των 7.214 υγειονομικών (σε σύνολο 9.100) που έκαναν την πρώτη δόση τον Ιανουάριο, υπήρξε μείωση 85% στις περιπτώσεις συμπτωματικής Covid-19 μέσα στις επόμενες 15 έως 28 μέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments