Ελλάδα

Αλέξανδρος Μπουρδούμης καθηλώνει: «Σκηνοθέτης με παρενόχλησε σε μάθημα, έπαθα σχεδόν ναυτία»

Αλέξανδρος Μπουρδούμης καθηλώνει: «Σκηνοθέτης με παρενόχλησε σε μάθημα, έπαθα σχεδόν ναυτία»
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Ήμουν μαθητής της δραματικής σχολής και συνάντησα ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Κάναμε κάποια ιδιαίτερα», είπε ο ηθοποιός.

Ηχηρό μήνυμα έστειλε την Παρασκευή (19/02) ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τις καταγγελίες που ταλανίζουν τον χώρο του Πολιτισμού, τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας πως «το σκοτάδι του θεάτρου πρέπει να το λαμπρύνουμε». Εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε την Παρασκευή (19/02) ο ηθοποιός, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, στην εκπομπή «After Dark» του ΣΚΑΪ και σχολίασε τόσο το κύμα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον χώρο του θέατρου και τον αποκάλεσε ως «βιτρίνα με σκοτάδι», λέγοντας:

«Είναι ένα κοινωνικό θέμα. Η κοινωνία μας έχει πολλές βιτρίνες. Μία πολύ ισχυρή βιτρίνα είναι αυτή του θεάματος. Αυτή η λάμψη είναι πολύ ελκυστική. Όλοι θέλουμε να βρεθούμε σε αυτόν τον λαμπερό κόσμο που έχει και πολλά σκοτάδια. Πριν ανοίξει το φως στη σκηνή, υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Ο ηθοποιός καλείται να περπατήσει στο σκοτάδι μέχρι να ανοίξει το φως. Αυτό το σκοτάδι πρέπει να το λαμπρύνουμε, είναι υποχρέωση της δικής μου γενιάς να βγει προς τα έξω». Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο ηθοποιός αποκάλυψε την εμπειρία που είχε όταν ήταν 19 ετών.

Χαρακτηριστικά, ο Μπουρδούμης είπε:

«Είχα και εγώ τέτοια εμπειρία στα 19 που δεν ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι. Ήμουν μαθητής και συνάντησα έναν γνωστό σκηνοθέτη και σιγά-σιγά η σχέση αυτή δημιούργησε μία εμπιστοσύνη και σε ένα μάθημα έγινε μια κρούση παραπάνω και εγώ αντέδρασα. Αντέδρασε το σώμα μου, έπαθα σχεδόν ναυτία και εξαφανίστηκα. Φοβήθηκα μήπως έφταιγα εγώ. Είχα δεύτερες σκέψεις μην επηρεάσει τη δουλειά μου. Αυτός είναι εκεί πάνω κι εσύ τι είσαι; Ένας από τους χιλιάδες νέους που έχουν όνειρα να ανέβουν στη σκηνή. Πέρασε ο καιρός, ήρθε η συγγνώμη και αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μου».

Κατόπιν, ο ηθοποιός έστειλε και το δικό του μήνυμα, σημειώνοντας:

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι και μπορείς να μιλήσεις και να καταλάβεις ότι “όχι ως εδώ”. Μπορεί να περιθωριοποιηθεί,ς αλλά δεν έχει να μασήσει κανείς τίποτα. Δεν πρόκειται να σου σταματήσει κάποιος την πορεία έτσι. Θα σε στενοχωρήσει, θα σε πονέσει, αλλά πρέπει να έχεις γερό στομάχι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments