Ελλάδα

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες την 1η Μαρτίου

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες την 1η Μαρτίου
Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ορισμένων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ορισμένων δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου άφησε ανοικτό με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανενελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως «μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων», για να προσθέσει ακόμη πως δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό.

Εμβολιασμοί

Για το θέμα τον εμβολιασμών ο πρόεδρος του Πανενελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το Ισραήλ. «Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το Πάσχα, είπε ότι δεν θα είναι όπως πέρυσι που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πριν δύο χρόνια όπου τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες, τοποθετώντας το φετινό πάσχα σε μια ενδιάμεση εικόνα. Σχετικά με τον τουρισμό το καλοκαίρι, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι δεν ήταν η αιτία διασποράς του ιού. Επίσης, είπε ότι φέτος το καλοκαίρι «είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Νίκος Καπραβέλος: «Το εμβόλιο προφυλάσσει»

«Το εμβόλιο προφυλάσσει. Είναι το όπλο μας. Είναι αυτό που θα δώσει την πολυπόθητη ανοσία και την άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό», δήλωσε με τη σειρά του ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, «αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων», καθώς είναι ασφυκτική η πίεση στο σύστημα. «Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά στοιχεία, η πανδημία τελειώνει τέλη Μαρτίου. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε και την ανοσία. Έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας», εκτίμησε. Τέλος, ανέφερε ότι το lockdown, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, πρέπει να διαρκέσει μέχρι τέλος Μαρτίου, αλλά όχι κατ’ ανάγκη με κλειστή την αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments