Ελλάδα

Εμβόλιο: Κίνηση ματ της κυβέρνησης που αλλάζει την εικόνα

Εμβόλιο: Κίνηση ματ της κυβέρνησης που αλλάζει την εικόνα
Εμβόλιο: Αυτή είναι η συμφωνία της χώρας μας με την Johnson & Johnson, για το μονοδοσικό εμβόλιο, αλλάζοντας τα δεδομένα.

H Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ότι υπέβαλε δεδομένα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για καταχώρηση επείγουσας χρήσης του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, τα οποία θα επιτρέψουν μια ευρύτερη πρόσβαση για το μονοδοσικό εμβόλιό της.

Η J&J ανέφερε πως η καταχώρηση επείγουσας χρήσης είναι προαπαιτούμενο για την προμήθεια εμβολίων στον πρόγραμμα εμβολίων COVAX, υπό την ηγεσία και του ΠΟΥ, το οποίο έχει σκοπό τη διανομή δόσεων σε φτωχές χώρες και χώρες μέσου εισοδήματος. Και η εταιρεία εξήγησε πως τα δεδομένα που διαβίβασε στον ΠΟΥ περιλαμβάνουν αποτελέσματα από τη δοκιμή τελευταίου σταδίου.

Όσο για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον «Βηματοδότη», αυτή είναι η συμφωνία της χώρας μας με την Johnson & Johnson, για το μονοδοσικό εμβόλιο, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Την ώρα που τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί να έρθουν άλλα 90.000 εμβόλια της Pfizer, έγινε γνωστή η συμφωνία με την οποία η χώρα μας έχει «καπαρώσει» 4.200.000 της Johnson & Johnson (J&J), τα εμβόλια δηλαδή της πρώτης δόσης.

Σημειώνεται επίσης, πως τα πρώτα 1,2 εκατομμύρια εμβόλια της Johnson & Johnson θα έρθουν τον Απρίλιο. Και τα υπόλοιπα έως τον Ιούνιο. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τους 625.000 εμβολιασμούς που έως τώρα έγιναν στην χώρα μας, μόνο οι 65 πήγαν σε πολιτικούς όλων των κομμάτων.

Όσο για το εμβόλιο της Johnson & Johnson:

  • Χορηγείται σε μια δόση και μπορεί να αποθηκευθεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, ένα χαρακτηριστικό του εμβολίου που το καθιστά ελκυστικό για χώρες με σχετικά αδύναμες υποδομές υγειονομικής περίθαλψης.
  • Είναι υπό εξέταση από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων των ΗΠΑ και μια επιτροπή ειδικών του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να συζητήσει την χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης του την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Χορηγείται στη Νότια Αφρική, για πρώτη φορά εκτός μιας μεγάλης κλινικής δοκιμής.

Να θυμίσουμε πάντως πως τον περασμένο μήνα, το εμβόλιο ήταν 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη του κορωνοϊού σε μια μεγάλη παγκόσμια δοκιμή τελευταίου σταδίου εναντίον πολλαπλών στελεχών του ιού. Το επίπεδο προστασίας του εμβολίου κυμάνθηκε από 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments