Ελλάδα

Κορωνοϊός Αττική: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την αυξημένη πίεση στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός Αττική: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την αυξημένη πίεση στις ΜΕΘ
Κορωνοϊός Αττική: Σύσκεψη για την αυξημένη πίεση στις ΜΕΘ συγκαλέστηκε στο υπουργείο Υγείας.

Συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της Αττικής, συγκάλεσε το πρωί του Σάββάτου στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Στη συνάντηση έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και κατέστησαν σαφή τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

Συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΕΘ Αντώνιος Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Πρεκατές.

Στο τραπέζι η παράταση του lockdown

Μπορεί στην Αττική να εντοπίστηκαν χθες 722 νέα κρούσματα, σε παρόμοια δηλαδή επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο που εξακολουθεί να παραμένει υψηλό φέρνει την συζήτηση για παράταση των περιοριστικών μέτρων και μετά την 28η Φεβρουαρίου ολοένα και πιο κοντά. Σημαντικό στοιχείο, επίσης, το οποίο και υπογράμμισε στην τοποθέτησή της η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των 10.500 ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, τα 5.500 εντοπίζονται στην Αττική.

Κυβέρνηση και επιστήμονες αναμένουν την εικόνα της πανδημίας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Τα ημερήσια κρούσματα, η κατάσταση στην Αττική και κυρίως η εικόνα των νοσοκομείων θα είναι εν πολλοίς οι παράγοντες που θα κρίνουν το εάν θα παραταθεί το lockdown. Η κυρία Παπαευαγγέλου, πάντως, όταν ρωτήθηκε για το αν το lockdown θα αρθεί από τις αρχές Μαρτίου, είπε ότι «το θέμα δεν συζητήθηκε από την Επιτροπή. Το τι θα γίνει από την 1η Μαρτίου και έπειτα θα το δει η επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη όποτε και θα έχει όλα τα νεότερα δεδομένα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments