Ελλάδα

Λένα Δροσάκη: Η πρώτη ανάρτηση μετά την καταγγελία κατά γνωστού ηθοποιού

Λένα Δροσάκη: Η πρώτη ανάρτηση μετά την καταγγελία κατά γνωστού ηθοποιού
Λένα Δροσάκη: Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού εν μέσω «βροχής» καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου.

Δεκαπέντε μέρες έχουν περάσει από τότε που η Λένα Δροσάκη, μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, κατήγγειλαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον Πέτρο Φιλιππίδη για πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους, ζητώντας παράλληλα τη διαγραφή του.

Σήμερα, η ηθοποιός με μία φωτογραφία στο Instagram με την οικογένειά της αλλά και την οικογένεια του Γιώργου Χρανιώτη, έστειλε το πρώτο της μήνυμα, λίγο πριν εξεταστεί ο φάκελός της στο ΣΕΗ.

“Ας διώξουμε μακρυά τον φόβο από την καρδιά μας, ας μιλήσουμε δυνατά, ας αποδεχτούμε αυτό που είμαστε, αυτό που είναι οι άλλοι, ας δούμε με μάτια τρυφερά, ας σταθούμε πλάι σε όσους μας έχουν ανάγκη, ας ξεχυλήσει η καρδιά μας αγάπη …(αυτό θέλω για όλα τα παιδιά -τα παιδιά γίνονται ενήλικες κάποια στιγμή), μόνο αυτό τους αξίζει – μόνο αυτό μας αξίζει) -…..ας κάνουμε μια νέα αρχή – μια νέα προσπάθεια για μια λευκή μέρα” έγραψε η Λένα Δροσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κα. Δροσάκη στην καταγγελία της ανατρέχει στο 2007, όταν σε ηλικία 24 ετών, ήταν φοιτήτρια στο προκαταρκτικό έτος δραματικής σχολής στην οποία είχε εγγραφεί και φοιτούσε, όταν γνώρισε τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή στο σετ των γυρισμάτων επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς που πρωταγωνιστούσε.

Η ηθοποιός ανέφερε πως αρχικά η προσέγγιση που της έκανε ήταν φιλική και καλοπροαίρετη, όμως σύντομα άλλαξε συμπεριφορά και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. “Έφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να αυτοϊκανοποιείται, ενώ ταυτόχρονα μου απηύθυνε χυδαίες εκφράσεις και με ρωτούσε πιεστικά “πότε θα του κάτσω”” ανέφερε η καταγγέλουσα.

Μάλιστα άρχισε να την απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν ενδώσει, θα φροντίσει ώστε να “κοπεί” στις εξετάσεις του υπουργείου, όπως και συνέβη. Αρκετά χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2019 οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά, όταν η Λένα Δροσάκη συμμετέχει στην παράσταση “Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές” της Κάτιας Δανδουλάκη, την οποία σκηνοθετεί ο καταγγελόμενος. Εκεί, όπως αναφέρει η ηθοποιός, ξεκίνησαν εκ νέου παρενοχλήσεις, σκηνές ζηλοτυπίας, ξεσπάσματα οργής και ταπεινωτικές προσβολές, έως ότου μια μέρα -χωρίς κανέναν λόγο- της επιτέθηκε λεκτικά ενώπιον όλου του θιάσου.

“Επιτέθηκε σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε” τονίζει ατην καταγγελίας της. Ακολούθησε η αποχώρησή του από τον θίασο, κατόπιν πρωτοβουλίας της κας Δανδουλάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments