Video

Όμηρος Πουλάκης: O Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής μου – Καταδικαστέα τα όσα ακούω

Όμηρος Πουλάκης: O Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής μου – Καταδικαστέα τα όσα ακούω
Όμηρος Πουλάκης: Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη σχέση του με το Δημήτρη Λιγνάδη.

Για τη δική του σχέση με το Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης, αναφέροντας πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου ήταν ο καθηγητής του, αλλά και σκηνοθέτης του στις τρεις πρώτες του παραστάσεις. Ο γνωστός ηθοποιός δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε αποκάλυψη, αλλά διευκρίνισε πως οποιαδήποτε μαρτυρία έρθει από τον ίδιο θα γίνει είτε στο πειθαρχικό οργανο του σωματείου, είτε δια μέσου της νομικής οδού, σε περίπτωση που κληθεί.

Ειδικότερα μιλώντας για τον καθηγητή του τόνισε πως «ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής μου στο Εθνικό θέατρο στο πρώτο έτος και ήταν οι τρεις πρώτες επαγγελματικές μου συνεργασίες. Οτιδήποτε σαν μαρτυρία για πρόσωπα ή πράγματα, έχω επιλέξει χωρίς να κατακρίνω οποιαδήποτε άλλη οδό να την προσφέρω είτε στο Πειθαρχικό και στο Σωματείο είτε στη νομική οδό. Θα το κάνω στην περίπτωση που κληθώ και αξιολογώντας, φυσικά, τη συνθήκη γιατί και για μένα είναι μια συναισθηματικά ιδιαίτερη συνθήκη. Ήταν δάσκαλος μου αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλα αυτά τα οποία ακούω δεν είναι πλήρως καταδικαστέα και δεν οφείλω να συμβάλλω».

Για τη Λίνα Μενδώνη

Όσον αφορά την τοποθέτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την περασμένη Παρασκευή, ο Όμηρος Πουλάκης επισήμανε πως «θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει έστω η λέξη συγνώμη και η φράση αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη. Υπήρξαν 35 ολόκληρα λεπτά και δεν τα είπε. Με συγχωρείται που στον λόγο μου εμφανίζεται ο θυμός που νιώθω. Αν η διεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν επιτυχημένη δεν θα πιστωνόταν η Υπουργός Πολιτισμού την επιτυχία αυτήν; Υπήρξαν 20 μέρες σιωπής, υπεκφυγών επί της ουσίας και έγινε εισαγωγική τοποθέτηση σε κλειστή συνέντευξη τύπου και δεν ειπώθηκε τίποτα. Το ελάχιστο δεν είναι πάντοτε λίγο αλλά το καθόλου είναι καθόλου».

Τι γίνεται με τη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρης Λιγνάδης. Ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα περάσει το κατώφλι της αρμόδιας ανακρίτριας την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου.

Ο επιφανής καλλιτέχνης οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και φορώντας χειροπέδες, καθώς από το βράδυ του Σαββάτου τελεί υπό κράτηση, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments