Πολιτική

Τσακλόγλου: Ο ΟΑΕΔ κατέβαλε 1,6 δις ευρώ σε 852.000 ανέργους και εργαζόμενες μητέρες

Τσακλόγλου: Ο ΟΑΕΔ κατέβαλε 1,6 δις ευρώ  σε 852.000 ανέργους και εργαζόμενες μητέρες
Τσακλόγλου: Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου αναφέρθηκε στη στήριξη του ΟΑΕΔ σε ανέργους και εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου αναφέρθηκε στη στήριξη του ΟΑΕΔ σε ανέργους και εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, επεσήμανε τη συστηματική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ που εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική του Οργανισμού με στόχο τη σταδιακή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του και αντίστοιχη μείωση των επισκέψεων στα υποκαταστήματα.

Απαντώντας σε ερώτημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικό με την μέριμνα προς τους ανέργους, ο κ. Τσακλόγλου παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία του ΟΑΕΔ από τα οποία προκύπτει ότι: «περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν σε επιδόματα, παροχές και βοηθήματα σε 750.000 ανέργους και σε 52.000 εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας για περίπου 370.000 ανέργους, οι δύο κύκλοι οικονομικής ενίσχυσης για 250.000 μακροχρόνια ανέργους και η μηνιαία αποζημίωση για 20.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό παρείχαν το αναγκαίο δίχτυ ασφαλείας στους συμπολίτες μας που το είχαν περισσότερο ανάγκη».

Όπως επεσήμανε τέλος ο κ. Τσακλόγλου, «μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκης, παρουσίασε μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ τη νέα εφαρμογή ΟΑΕΔapp που παρέχει πρόσβαση στους πολίτες σε περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του κινητού τους τηλεφώνου».

Το κοινωνικό μοντέλο στην μετά Covid εποχή

Παρέμβαση στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. με θέμα «η απασχόληση στην εποχή μετά την πανδημία. Οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες», πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

«Η κρίση του κορωνοϊού χτύπησε την ελληνική οικονομία ιδιαίτερα σκληρά, καθώς η οικονομία μας βασίζεται σε τομείς που αποδείχθηκαν ευάλωτοι στην πανδημία, όπως ο τουρισμός και οι σχετιζόμενες υπηρεσίες, οι διεθνείς μεταφορές και το λιανεμπόριο», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου στην ομιλία του επισημαίνοντας ότι «παρά τη σημαντική μείωση του ΑΕΠ, τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την προστασία επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών ήταν επιτυχή στο να αποτρέψουν τη διόγκωση της ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020 ήταν η δεύτερη χαμηλότερη στην Ε.Ε. μετά την Ιταλία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments