Αθλητισμός

Champions League: Σαρωτική η Μπάγερν, σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Τσέλσι

Champions League: Σαρωτική η Μπάγερν, σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Τσέλσι
Champions League: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να κερδίσει ξανά τον τίτλο, ενώ η αγγλική ομάδα πήρε μεγάλο προβάδισμα εν όψει των ρεβάνς.

Η Μπαγερν Μονάχου πέρασε σαν «καταιγίδα» από τη Ρώμη, νίκησε με 4-1 τη Λάτσιο και είναι με το… ενάμισι πόδι στους «8» του Champions League. Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Τσέλσι, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του Τόμας Τούχελ, νίκησε με 1-0 στη Μαδρίτη την Ατλέτικο και πήρε το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στο παιχνίδι της Μπάγερν ο Τζαμάλ Μουσιάλα σε ηλικία 17 ετών και 363 ημερών χρίστηκε σκόρερ και έγινε ο νεότερος Άγγλος παίκτης που τα καταφέρνει στην ιστορία του Champions League. Επίσης, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έγινε ο τρίτος σκόρερ στη διοργάνωση με 72 γκολ αφού ξεπέρασε τον Ραούλ. Στο ουδέτερο Βουκουρέστι το γκολ που σημείωσε ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν χάρμα ιδέσθαι αφού νίκησε με ψαλιδάκι τον Γιαν Όμπλακ.

Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου: 1-4

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ μετά από σοβαρό λάθος από τον Μουσάτσιο που υπό την πίεση του Κίμιχ γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Ρέινα, με τον Λεβαντόβσκι να πετάγεται και να την κλέβει, για να αποφύγει με ντρίμπλα τον Ισπανό τερματοφύλακα και να τη στείλει στην άδεια εστία στο 9′.

Το 0-2 έγινε στο 24′. Ο Ντέιβις έκανε κίνηση από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Γκορέτσκα, εκείνος έδωσε στον Μουσιάλα που ήταν αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έκανε το συρτό δεξί σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία της εστίας του Ρέινα.

Το τρίτο γκολ των Γερμανών ήρθε στο 42′. Ο Πάτρικ έχασε τη μπάλα από τον Κομάν που έκανε κούρσα και μπήκε στη μεγάλη περιοχή των Ιταλών, ταλαιπώρησε τον Λούλιτς και έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Ρέινα σε απόκρουση, που ήταν όμως ασταθής και έδωσε την ευκαιρία στον Σανέ να την προωθήσει στην ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 47′ η Μπάγερν έκανε το 4-0. Αντεπίθεση για τους Γερμανούς, ο Κομάν έδωσε στον Σανέ που έφυγε σφαίρα και έφτασε στην περιοχή των Ιταλών για να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά έχοντας «χορέψει» τον Πάτρικ, ο Ατσέρμπι άθελά του την έσπρωξε στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή.

Δύο λεπτά αργότερα μείωσε η ιταλική ομάδα. Ο Λουίς Αλμπέρτο έβγαλε κάθετη πάσα για τον Κορέα που μπήκε στην περιοχή της Μπάγερν και με δεξί συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Νόιερ.

Οι συνθέσεις:

Λάτσιο: Ρέινα, Πάτρικ (53′ Χουντ), Ατσέρμπι, Μουσάτσιο (31′ Λούλιτς), Λάτσαρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (81′ Κατάλντι), Λέιβα (53′ Εσκαλάντε), Αλμπέρτο (81′ Άκπα-Άκπρο), Μάρουσιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα (90′ Τσούπο-Μότινγκ), Σανέ (89′ Σαρ), Γκορέτσκα (69′ Μαρτίνεθ), Κομάν (75′ Ερναντέζ), Λεβαντόβσκι

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι: 0-1

Το νικητήριο γκολ της αγγλικής ομάδας σημείωσε με εκλπηκτικό ανάποδο ψαλίδι ο Ολιβιέ Ζιρού στο 71ο λεπτό του ματς που έγινε στο ουδέτερο Βουκουρέστι λόγω της άρνησης της Ισπανίας να δεχτεί πολίτες από την Αγγλία λόγω της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Τη φάση έλεγξε και ο VAR, αλλά όλα ήταν κανονικά. Έτσι, η αγγλική ομάδα πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League εν όψει της ρεβάνς του Λονδίνου (17/3).

Ατλέτικο: Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (Βιτόλο 82′), Κορέα (Ντεμπελέ 82′), Σαούλ (Λόντι 82′), Λεμάρ, Κόκε, Ζοάο Φέλιξ (Τορέιρα 82′), Σουάρες.

Τσέλσι: Μεντί, Χάντσον-Οντόι(Τζέιμς 80′), Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Κόβατσιτς (Καντέ 74′), Ζορζίνιο, Μάουντ (Ζίγες 74′), Βέρνερ (Πούλισιτς 87′), Ζιρού (Χάβερτζ 87′).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments