Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Θλιβερό ορόσημο – Πάνω από 500.000 οι νεκροί

ΗΠΑ κορωνοϊός: Θλιβερό ορόσημο – Πάνω από 500.000 οι νεκροί
ΗΠΑ κορωνοϊός: Τα κρούσματα της πανδημίας ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν τους 500.054.

Λίγες μόλις ημέρες προτού να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το θλιβερό ορόσημο των 500.000 νεκρών από τον ιό.

«Αυτοί οι αριθμοί είναι συγκλονιστοί», σχολίασε ο Δρ. Άντονηι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC News.

Όπως αναφέρεται, τα κρούσματα της πανδημίας ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου, τους 500.054, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι οι θάνατοι και οι νοσηλείες έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

«Αν το δείτε ιστορικά, τα έχουμε πάει χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και είμαστε μια ανεπτυγμένη, πλούσια χώρα», σημείωσε. Περίπου το 19% των θανάτων σε όλον τον κόσμο καταγράφεται στις ΗΠΑ, ποσοστό δυσανάλογο αφού ο πληθυσμός της χώρας αντιστοιχεί στο 4% του παγκόσμιου.

Θυμίζουμε πως ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι οι Αμερικανοί ενδέχεται να χρειάζεται να φορούν μάσκες και το 2022, ακόμα κι αν η χώρα χαλαρώσει άλλους περιορισμούς, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918», υπενθύμισε. «Είναι κάτι που θα παραμείνει στην ιστορία. Για δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμη για αυτή τη χρονική στιγμή όπου πέθαναν τόσοι άνθρωποι».

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 500.000 θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα του, καλώντας τους πάντες να αφήσουν κατά μέρος τις πολιτικές διαφορές τους και να αγωνιστούν μαζί για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

«Σήμερα καταγράφουμε ένα αληθινά μακάβριο, σπαρακτικό ορόσημο. Περισσότεροι Αμερικανοί πέθαναν μέσα στον έναν χρόνο αυτής της πανδημίας από ό,τι στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Πόλεμο του Βιετνάμ μαζί», τόνισε ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής ζωής σε διάγγελμά του συγκινησιακά φορτισμένο.

«Αλλά καθώς αναγνωρίζουμε την κλίμακα των μαζικών θανάτων στην Αμερική, ταυτόχρονα θυμόμαστε κάθε άνθρωπο και τη ζωή που έζησε. Γιατί μιλάμε για ανθρώπους που τους ξέραμε», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments